The Movies opent pop-up bioscoop in de Haarlemse koepelgevangenis

3

Als voorproefje op het nieuwe filmtheater dat The Movies in 2020 zal openen in de Haarlemse koepelgevangenis, vertoont de bioscoop op 19, 20 en 21 oktober voorpremières van prijswinnende films in een pop-up bioscoop tijdens: Open de Koepel – Architectual Healing.

In het weekend van vrijdag 19 t/m zondag 21 oktober zijn er in de Koepel voorpremières te zien van o.a. Shoplifters (winnaar Gouden Palm Cannes filmfestival), en de nieuwe film van de succesvolle Belgische regisseur Felix van Groeningen: Beautiful Boy (met hoofdrollen voor Steve Carell en Timothée Chalamet). Het filmprogramma is exclusief voor de Open de Koepel – Architectual healing kunst- en cultuurmanifestatie samengesteld door The Movies.

Het volledige programma

Vrijdag
18:45 Leave no Trace
21:30 Beautiful Boy

Zaterdag
18:45 Cold War
21:15 Suspiria

Zondag
18:45 Shoplifters
21:30 Wildlife

Kaartverkoop: opendekoepel.nl/kunst/

Over The Movies
The Movies is de oudste bioscoop van Amsterdam en een begrip voor Amsterdammers. Het filmtheater is gevestigd aan de Haarlemmerdijk en bestaat uit vier filmzalen en een restaurant, allen ingericht in een klassieke art-decostijl. In The Movies worden voornamelijk arthouse films, documentaires en de betere Hollywood-producties vertoont.

Over Open de Koepel
Studeren, muziek maken, ontspannen wonen, dwalen door de hoven, een drankje drinken in het magistrale decor van de Koepel. De muren gaan letterlijk open en verwelkomen studenten én Haarlemmers. Met de komst van academisch onderwijs krijgt het koepelterrein een nieuw hart. In een gastvrije, multifunctionele setting, rijk aan kunst en cultuur én eigentijds ondernemerschap.