The Big Walk: grootste hondenwandeling van Nederland

Op 5 april is strand Zandvoort het decor voor een unieke hondenwandeling ten gunste van Hulphond Nederland

15

Hulphond Nederland nodigt alle honden en hun baasjes uit om deel te nemen aan The Big Walk. De derde editie van dit unieke evenement vindt zondag 5 april plaats op het strand van Zandvoort. Inmiddels is The Big Walk uitgegroeid tot de grootste hondenwandeling van Nederland. Vorig jaar waren ruim 300 honden en 600 wandelaars aanwezig voor de afsluiting van het strandseizoen voor honden. De opbrengst van The Big Walk komt ten goede aan de opleiding en inzet van hulphonden. Inschrijven kan op www.thebigwalk.nl.

De organisatiekosten van het wandelevenement worden gedragen door Royal Canin, Athlon en P5COM, sponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten van The Big Walk komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Walk wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden. Particulieren, scholen en bedrijven kunnen The Big Walk extra ondersteunen met gesponsorde acties via het online platform Helphulphond.nl.

Doggy bag
Met een donatie van € 12,50 kunnen hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters deelnemen aan de strandwandeling van vijf kilometer. Strandpaviljoen Tijn Akersloot is de start- en finishlocatie voor The Big Walk. Op het keerpunt, na 2,5 kilometer, is de Big Moment of Fame waar deelnemers op de foto kunnen. Na afloop van de wandeling ontvangen de deelnemers een gevulde “doggy bag”. Het evenement begint om 12.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Onder andere Anita Witzier, ambassadeur van Hulphond Nederland, loopt mee met The Big Walk.

Over Hulphond Nederland
Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand: de inzet van hulphonden voorkomt namelijk isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Voor meer informatie: www.hulphond.nl.

- Advertentie -

15 REACTIES

Reacties zijn gesloten.