Rotarians verzorgen voor het zesde jaar high tea voor Bloemendaalse ouderen [Update i.v.m. coronavirus]

0

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De High Tea voor kwetsbare ouderen in het kader van NL Doet wordt i.v.m. de maatregelen tegen het coronavirus uitgesteld. De nieuwe datum wordt vermoedelijk 12 september 2020.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Op zaterdag 14 maart verzorgen leden van Rotaryclub Bloemendaal-Caprera (RCBC) voor de zesde keer een high tea voor kwetsbare ouderen in de gemeente Bloemendaal. En het is zeker niet de laatste editie, als het aan RCBC ligt.

De high tea is op twee locaties: bij de Welzijn Bloemendaal-vestigingen in Bloemendaal en in Bennebroek. In totaal worden zo’n vijftig ouderen op een gezellige middag getrakteerd. RCBC komt zoals elk jaar in actie in het kader van NL Doet.

Het idee voor de high tea is geboren vanuit de gedachte dat de leden van RCBC een lokaal hands-on-project wilden uitvoeren. In overleg met Welzijn Bloemendaal is daar deze high tea voor bedacht. Dit wordt de zesde keer dat RCBC de ouderen in de gemeente Bloemendaal op deze wijze verwent.

Een commissie van RCBC heeft een draaiboek gemaakt en het menu samengesteld. Hoofdsponsor is AH Bennebroek. Wals Poelier en Wijnhandel Van Zoolingen leveren ook weer hun gewaardeerde bijdrage.

RCBC-leden doen inkopen, maken scones en muffins, bakken quiches, maken soep, verzorgen sandwiches en andere lekkernijen én serveren alles uit op beide locaties. Met als toetje een advocaatje met slagroom.

Bescheiden bijdrage
De actie is de bescheiden bijdrage van RCBC aan de bestrijding van een serieus probleem in onze samenleving. In 2015 voelde 4% van de mensen van 15 jaar en ouder zich eenzaam. Dat zijn ruim 500 duizend personen. (Bron: CBS, Eenzaamheid in Nederland, september 2016). In het algemeen neemt het percentage ((zeer) ernstig) eenzamen toe met het ouder worden. Van de 85-plussers voelt bijna twee derde (63%) zich eenzaam. (Bron: Volksgezondheidenzorg.info, 5-7-2018). RCBC wil dan ook zeker vaker zulke activiteiten ontplooien. Het motto van Rotary International is tenslotte ‘Service above self’.

Advertentie