Online debat: coronazorg in Haarlem

0

Het coronavirus had en heeft nog steeds een enorme invloed op alles en iedereen, dus ook in Haarlem en omstreken. Donderdag 28 mei is bij de Pletterij een online debat over het verloop van de zorgverlening aan door het virus getroffen mensen. De uitzending is van 15.30 tot 16.00.

Aan de orde komen vragen als: hoe verliep de zorg in de eerste weken van de crisis? Hoe zwaar werd Haarlem getroffen in vergelijk met de rest van Nederland? Hoe moeilijk was het om de juiste keuzes te maken? En wat staat ons nog te wachten? Welke rol spelen het college van B & W en de gemeenteraad tijdens deze crisis?

Door de coronacrisis kon een tijd lang geen andere zorg geleverd worden of kozen mensen er bewust of onbewust voor geen zorg te vragen. Wat zijn de omvang en de consequenties van deze uitgestelde zorg? En hoe ziet de zorg eruit als de crisis voorbij is?

Een debat online met de volgende deskundigen:

  • Marie-Thérèse Meijs (wethouder zorg, welzijn en volksgezondheid)
  • Frans Smit (fractievoorzitter OPHaarlem)
  • Inez te Hennepe (huisarts en bestuurslid Huisartsen Coöperatie Zuid-Kennemerland)
  • Josephine de Vries (huisarts)

Het debat kan via de site van de Pletterij worden gevolgd. Het aanschaffen van een kaartje voor 3 euro wordt zeer op prijs gesteld, evenals een extra donatie.

Advertentie