Koepelkathedraal weer open vanaf 1 juni

0

Vanaf Tweede Pinksterdag zijn bezoekers en toeristen weer welkom om de Koepelkathedraal te bezichtigen. Met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM is de Koepelkathedraal van maandag t/m zaterdag geopend van 12:00-16:00 uur. Ook zijn torenbeklimmingen weer mogelijk en zijn de kunstschatten in het KathedraalMuseum te bewonderen. Rondleidingen voor groepen zijn helaas nog niet mogelijk.

Straks kan de Koepelkathedraal en het KathedraalMuseum weer worden bezocht. En daar is Wim Eggenkamp, voorzitter van de stichting Kathedrale Basiliek Sint Bavo, blij mee: “Hoewel de omstandigheden het ook voor ons noodzakelijk maakten om de deuren te sluiten, was het natuurlijk een teleurstellende periode. De restauratie van de Koepelkathedraal is vorig jaar afgerond en ook nog eens bekroond met een Europese toonaangevende restauratieprijs (European Heritage Award). Daarnaast keken we terug op een zeer geslaagde en druk bezochte Klim naar het Licht. De deuren sluiten is dan een bittere pil.” Eggenkamp kijkt dan ook blij vooruit om vanaf Tweede Pinksterdag weer bezoekers te kunnen ontvangen.

Anderhalve meter maatregelen
Afgelopen weken is hard gewerkt aan de voorbereidingen om per 1 juni weer bezoekers te kunnen ontvangen. Zo zijn de bekende spatschermen geplaatst en geldt er voorlopig een verplichte looprichting. Ook zijn op diverse locaties desinfectiemiddelen beschikbaar. Voorlopig kunnen er nog maximaal 30 bezoekers tegelijk aanwezig zijn (exclusief torenbeklimmingen).

Ook torenbeklimmingen weer mogelijk
Ook zijn vanaf Tweede Pinksterdag de torens weer geopend voor torenbeklimmingen. Ieder half uur vertrekt een groep van maximaal 10 personen naar boven om vanaf één van de torens het uitzicht te bewonderen. Onderweg naar boven kunnen de klokken in de toren worden bezichtigd. Bovenop is er vanaf de plateaus een riant uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Een torenbeklimming is bij uitstek ook geschikt als uitje voor gezinnen.

Openingstijden
Van maandag t/m zaterdag is de Koepelkathedraal geopend vanaf 12:00-16:00 uur. De torenbeklimmingen zijn van 12:30-15:30 uur. De entree is onder de twee torens. Ook de entree voor minder validen (hellingbaan) is onder de torens. Meer informatie is te vinden op de website www.koepelkathedraal.nl.

Advertentie