Nieuwe noodverordening per 15 juli

14

In Veiligheidsregio Kennemerland geldt vanaf woensdag 15 juli een nieuwe noodverordening. Daarin zijn enkele coronamaatregelen verduidelijkt en aangepast. Het gaat onder meer om de 1,5 meter afstand regel en het gebruik van mondkapjes in het bedrijfsmatig personenvervoer (zoals taxi’s en touringcars). Het kabinet heeft de veiligheidsregio’s verzocht deze wijzigingen door te voeren in de noodverordeningen. De coronamaatregelen die op 1 juli in Nederland zijn ingevoerd, blijven gelden.

De algemene norm is: houd 1,5 meter afstand van elkaar. Op deze regel geldt per 15 juli een aantal extra uitzonderingen. Gehandicapte personen die in dezelfde woongroep wonen, hoeven onderling geen afstand te houden. Kinderen t/m 17 jaar hoeven (zoals bekend) onderling ook geen afstand te houden, maar moeten dit wél zodra zij op een MBO of HBO onderwijslocatie of een universiteit zijn.

Het is verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en in bedrijfsmatig personenvervoer, zoals taxi’s, ponten en touringcars. In de nieuwe noodverordening is verduidelijkt dat de mondkapjesplicht niet geldt wanneer twee personen (inclusief de bestuurder) in het voer- of vaartuig zitten, bijvoorbeeld wanneer je alleen met de taxi gaat. Bij drie of meer personen geldt de mondkapjesplicht wel.

Bezoekregeling verpleeghuizen
Coronavrije verpleeghuizen kunnen sinds enkele weken weer bezoek ontvangen. In de nieuwe noodverordening is vastgelegd dat het in sommige gevallen mogelijk is verpleeghuizen te bezoeken waar coronabesmettingen voorkomen. Dit geldt onder meer voor structurele vrijwilligers en behandelaars van bewoners met een psychische stoornis of chronische aandoening. Daarnaast is bezoek mogelijk geworden aan bewoners van wie wordt verwacht dat zij op korte termijn komen te overlijden.

Placering
In de noodverordening is de bepaling over placering bij bijvoorbeeld sauna en welness voorzieningen verduidelijkt. De bezoeker is nu verplicht gebruik te maken van de aan hem of haar toegewezen afgebakende plekken.

De volledige verordening is hier te downloaden.

Advertentie

14 REACTIES

 1. Gelukkig ben ik geen schaap zoals velen. Het virus is in NL niet meer onder ons, stop met die bangmakerij en wees eens een keer kritisch op de RIVM. Zoals je de afgelopen twee dagen bij Nieuwsuur hebt kunnen zien, is de RIVM een buitengewoon conservatieve club die niet open staat voor andere standpunten en daardoor extra doden in de verpleeghuizen op zijn geweten heeft.

  Hugo de Jonge ontpopt zich als een dictator met zijn spoedwet. Lees de commentaren van hoogleraar Wim Voermans over de ongelooflijke inperkingen van onze grondrechten. Zo verschrikkelijk ondemocratisch.

 2. Kinderen tot en met 17 hoeven geen afstand te houden maar wel als ze op mbo/hav/universiteit zitten……en waarom middelbaar onderwijs dan niet?

 3. En alle touristen zijn welkom die thuis wel mandkapjes moeten dragen en hier gewoon zonder op straat mogen lopen geen afstand hoeven te houden plus ons ook in gevaar brengen. Ik begrijp er niets meer van.

  • Jeroen Prinsen hier moeten wij nog steeds afstand houden maar ik kan mij nu echt voorstellen dat iedereen is er klaar mee en ik ook.

  • I.C. Blue Otte je kunt er wel klaar mee zyn ,maar dat is corona nog niet met ons

  • Jeroen Prinsen helaas niet nee,de toekomst zal het ons leren, ik zie het meer als even doorbijten

  • Esther De Nijs moet je tegen alle demonstreren zeggen die niet aan de regels houden. Ik hou mij wel aan de regels l. Maar ben we wel klaar mee dusssss

  • I.C. Blue Otte daar ben ik het volledig met je eens ,maar zoals ik al zei ,jij kunt er wel klaar mee zyn ,maar …

  • Esther De Nijs voor mij geen maar tot overheid zorgt dat iedereen dezelfde regels hebben Iipv die wel en die niet zoals het nu gaat in Nederland helaas

Comments are closed.