Zagen op Middenduin

0

De handen uit de mouwen. Samen aan de slag voor natuur en landschap. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met Staatsbosbeheer vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus een leuke werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen.

Per dag max. 10 personen ivm de beperkte werkruimte en corona. Een dag lekker aan de slag in de natuur met een groep enthousiaste mensen. We gaan wilgen opslag en berken zagen op het smalle dijkje links achterin de Zanderij (grote open vlakte midden in Middenduin; vroeger een bloembollenveld). De struiken als duindoorn laten we staan zodat mensen niet naar de waterkant gaan.

Middenduin is een afwisselend gebied met steile boshellingen, open duin en cultuurlandschap. De variatie aan natuur en cultuurhistorie maakt Middenduin tot een prachtig wandelgebied. Inmiddels heeft het gebied zich ontwikkeld tot een gevarieerd natuurgebied. Een uniek deel van Middenduin is de Zanderij: een open veld waar zand afgegraven werd voor de stadsuitbreiding van Haarlem en Amsterdam. Dankzij de lage ligging en de instroom van schoon kwelwater vind je zeldzame soorten. Vanaf het voorjaar is het genieten van heel veel bloeiende planten als bv waterviolier, rondbladig wintergroen, parnassia en de moeraswespenorchis.

Dit vrijwilligerswerk is hard nodig om Middenduin meer natuurlijker en mooier te maken. Wilt u meedoen? Zorg zelf voor werkkleding en neem je eigen koffie/thee en lunch mee. Het IVN zorgt voor gereedschap, werkhandschoenen, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie! Verzamelen op vrijdag 28 augustus om 10.00 uur en zaterdag 29 augustus om 9.30 uur bij ingang Middenduin aan de Duinlustweg in Overveen. Kom op de fiets aub. Op zaterdag is het altijd druk met auto’s van sporters. De werkdag duurt tot 15.00 uur.

Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden verplicht graag via marcmargriet@hetnet.nl. Helaas max. 10 personen per dag. We maken er een leuke dag van!

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie