Reanimatie: nieuwe expositie in provinciehuis

0

Kunstliefhebbers zijn sinds 2 oktober van harte welkom om een bezoek te brengen aan de nieuwe Dreefexpositie REANIMATIE. De tentoonstelling bestaat uit foto’s, schilderijen en objecten van Heddy-John Appeldoorn, Violaine Chapallaz, Axel Funke, Jim Mooijekind, Startel, Nicolette Swaak.

De tentoonstelling in het provinciehuis bestaat uit werken van diverse kunstenaars. Deze kunstenaars zochten een vorm om verval, het virus, oorlogen en andere duistere processen in de wereldgeschiedenis te laten zien. Maar ook bescherming tegen en een bezwering van negatieve krachten buitenaf. De tentoonstelling is samengesteld door curator Bianca Vooges en is onderdeel van Kunstlijn Haarlem 2020.

Gratis toegang
De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Vanwege de corona-maatregelen is er in de tentoonstellingsruimte plaats voor maximaal 10 bezoekers. Tijdens het Kunstlijn weekend, 31 oktober & 1 november, is de tentoonstelling ook te zien, afhankelijk van de dan geldende corona-regels. Meer informatie: www.kunstlijnhaarlem.nl.

Dreefexposities
In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw.

Meer informatie
Paviljoen Welgelegen en de exposities:
https://www.noord-holland.nl/Over_de_provincie/Paviljoen_Welgelegen

Kunstlijn Haarlem:
https://www.kunstlijnhaarlem.nl/

Advertentie