De Grote Houtstraat als cultuurboulevard

4 NOVEMBER

0

Winkelen is ‘uit’, al zou je dat niet zeggen op een zaterdagse wandeling door het centrum. Grote online-winkels bieden tegenwoordig alles aan, van schoenen tot wc-papier. Je dagelijkse boodschappen kun je bij de online supermarkt doen. De COVID-crisis heeft dit proces slechts versterkt.

Het gevolg is dat steeds meer winkels de deuren sluiten en de leegstand steeds groter wordt. Een levendig centrum is van belang voor de levendigheid van de hele stad. Kan de leegstand niet opgevuld worden door de culturele sector? Daar is nog steeds een groot tekort aan ruimtes en speelplekken. In deze winkelruimtes kunnen ateliers, galeries, kleine muziekpodia en stand-up podia de leegte opvullen.

Het debat is woensdag 4 november om 20 uur in de Pletterij. Het is ook te volgen via de livestream op YouTube en FaceBook.

- Advertentie -