Welke politieke vrouw krijgt de Ribbius Peletier-penning 2021?

0

Kijk vrijdag 5 maart tussen 16.00 – 16.45 uur live naar de uitreikingbijeenkomst van de Ribbius Peletier-penning 2021 via noord-holland.stateninformatie.nl.

Namens Provinciale Staten reikt juryvoorzitter Sybilla Dekker deze onderscheiding dan uit. Naast de uitreiking van de penning is een speech van Vida Asare onderdeel van het programma. Zij durft haar ambitie om president van Ghana te worden hardop uit te spreken.

39 kandidaten
Iedereen kon een kandidaat aanmelden voor de Ribbius Peletier-penning. Provinciale Staten zijn op zoek gegaan naar een vrouw die deze onderscheiding verdient vanwege haar inzet voor meer vrouwen in de politiek of omdat zij als politica zo’n inspirerend voorbeeld is voor anderen. De jury heeft een keuze gemaakt uit de 39 Noord-Hollandse kandidaten die zijn aangemeld voor de penning.

Jury Ribbius Peletier-penning
De jury bestaat uit voorzitter en voormalig minister Sybilla M. Dekker, Rina van Rooij (oud-Statenlid), Manja van der Weit (Winnaar Ribbius Peletier-penning 2020), Elske Doets (Zakenvrouw van het jaar 2017) en dr. Liza Mügge (Hoofddocent politicologie Universiteit van Amsterdam).

Ribbius Peletier-penning
De viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2019 was aanleiding voor Provinciale Staten om 5 jaar lang een onderscheiding uit te reiken aan een vrouw die zich verdienstelijk maakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Provinciale Staten vernoemden de onderscheiding naar Liesbeth Ribbius Peletier. Zij was de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland en ze werkte haar hele leven aan vrouwenrechten. Devika Partiman kreeg de penning in 2019 met haar initiatief ‘Stem op een vrouw’. Vorig jaar ontving gemeenteraadslid Manja van der Weit de onderscheiding voor haar initiatief ‘Vrouwen in de Purmerendse Politiek’.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelDe Week van de AfvalHelden van 1 t/m 7 maart 2021
Volgend artikelSportieve voorjaarsvakantie met drukbezochte Winter Games en SportInstuiven
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.