Samenwerking MuseumTV en AT5

0

AT5 en MuseumTV werken samen in een nieuw project. AT5 produceert een talkshow, genaamd ‘’Cultuur & Meer’’, waarin het verleden verbonden wordt aan het heden aan de hand van tentoonstellingen en thema’s uit een aantal toonaangevende musea. Het programma zal te zien zijn vanaf 25 maart en wordt afgetrapt door het Amsterdam Museum.

MuseumTV is een online platform waar meer dan 500 mini-docu’s van musea uit heel Nederland op te vinden zijn. ”Wij vertellen verhalen. Verhalen over tentoonstellingen, collecties en verhalen over erfgoed. Dit doen wij in de vorm van video´s. Wij verbinden graag deze verhalen aan de actualiteit. Door samen te werken met AT5 verbinden wij ons erfgoed aan het heden,” vertelt Marieke van der Donk, directeur MuseumTV.

De actualiteit
In tijden van corona zijn we vaak op zoek naar herkenning. Wanneer zat men nog meer in een vergelijkbare situatie? En wat deed men toen? Vragen zoals deze dwalen ook rond bij Amsterdammers. Bioscopen, restaurants, cafés, musea zijn voor een lange periode dicht geweest en nog steeds gesloten. Het nieuwe normaal valt zwaar op de samenleving. Toch staat zeker niet alles stil.

Amsterdam snakt naar een programma waar de Amsterdammers die er wonen en werken aan het woord komen. Welke parallellen zijn er te ontdekken in de kunststukken als je kijkt naar de huidige tijd? Verder zal er een divers aantal gasten deel uitmaken van het programma. Van kunstenaars tot artiesten tot andere smaakmakers uit onze hoofdstad.

Het bereik
Door deze samenwerking wordt het publieksbereik van Nederlandse musea groter. AT5 heeft gemiddeld bijna 600.000 kijkers per week. Samen met het bereik van MuseumTV, bruto 1,8 miljoen per maand, creëren we een olievlek van groter bereik.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelNationale Pannenkoekdag laat ouderen niet in de kou staan
Volgend artikelOnline borrelshow: ‘Zoom in op Zandvoort’
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.