Debat in Pletterij over andere opzet gezondheidszorg

0

Er is veel ontevredenheid over de manier waarop de zorg in Nederland is geregeld. In het huidige systeem staat niet de zorg centraal, maar draait het om regelgeving, bureaucratie en competitie. Door de corona-epidemie kraakt de zorg momenteel aan alle kanten in zijn voegen. Mensen krijgen niet de noodzakelijke zorg en zorgpersoneel is overbelast.

Is de pandemie een kantelmoment? Welke stappen kunnen worden gezet om de zorg en het daarbij horende systeem structureel te verbeteren? Woensdag 2 juni is in de Pletterij een debat over dit thema. Dit naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht-uitzending “Zorgen voor morgen” van 14 februari (terug te zien via vpro/tegenlicht).

De discussie is op 2 juni 2021 van 20 tot 21 uur en live te volgen via Facebook en het YouTubekanaal van de Pletterij.

Aan de discussie nemen deel: Ivo van Schaik (voorzitter Raad van Bestuur Spaarne Gasthuis), Jos de Blok (directeur Buurtzorg Nederland), Pepijn Weeder (chirurg in opleiding en voorzitter Dokters in Debat), huisarts Stan van den Buijs(Dappere Dokter/Het Roer moet om/Optimale Zorg).
Redacteuren: Eva Asselbergh & Suzan van de Waal.


 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelBoekenweek bij de Athenaeum Boekhandels
Volgend artikelHaarlemmers die gft scheiden maken kans op een Green Ticket
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.