Gratis proeflessen in september

0

Na lang stilzitten tijdens de lockdown mag iedereen weer samen sporten en bewegen. Dat feit wil SportSupport, samen met alle (sport)verenigingen en beweegaanbieders, graag vieren met alle inwoners van Haarlem.

Alle verenigingen en andere beweegaanbieders in jouw buurt openen in september hun deuren, zodat iedereen de kans krijgt om alleen of samen met vrienden en vriendinnen gebruik te maken van gratis proeflessen. Inwoners van jong tot oud kunnen op deze manier verschillende sporten uitproberen om zo te ontdekken welke sport het meest bij ze past.

Danielle Krijger, verenigingsadviseur bij SportSupport is een van de initiators. “Het leek ons een ontzettend mooi moment wanneer alle sportrestricties eraf waren om dit te gaan vieren met de inwoners. Daarnaast willen we ook heel graag alle sportverenigingen een hart onder de riem steken. Verenigingen hebben afgelopen jaar echt ontzettend hun best gedaan om binnen de maatregelen hun sport aan te bieden. Daar hebben wij ontzettend veel waardering voor. Op deze manier hopen we dat inwoners weer hun weg naar de vereniging weten te vinden. Met deze versoepelingen en de start van het nieuwe schooljaar leek het ons nu een perfect moment om deze campagne te lanceren.

Afgelopen jaar is ook gebleken hoe belangrijk bewegen is in combinatie met het sociale welzijn. Een vereniging maar ook sociale organisaties, zoals de buurthuizen, zijn een laagdrempelige manier om contacten op te doen. “Ik zou een extra oproep willen doen voor mensen die eenzaam geweest zijn deze periode. Maak gebruik van het beweegaanbod bij jouw in de buurt, om mensen te ontmoeten en tegelijk weer wat meer te bewegen.

Michel Rog, wethouder Sport gemeente Haarlem, geeft het startsein van de campagne op woensdag 1 september op basisschool de Zuiderpolder. “Daar gaan we het eerste feestje vieren door het uitdelen van de ludieke strippenkaarten, er komt een springkussen en er zal een sportvereniging aanwezig zijn om kinderen en ouders enthousiast te maken voor de sport.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelVier musea kopen werk aan van Patricia Kaersenhout
Volgend artikelBoek: Het mysterie van het steenhouwertje
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.