Lezing Elco Lenstra over ‘Wij willen hier geen avonturiers’

0

Op vrijdag 13 mei om 20.00u, geeft de in Haarlem geboren en getogen Elco Lenstra een spannende en avontuurlijke lezing over zijn nieuwe boek Wij willen hier geen avonturiers.

Mijn overgrootvader duelleerde met zwaarden, was marinier, chirurg, romanpersonage in een bestseller, met medailles behangen oorlogsheld, auteur van medische artikelen over tyfus, hazenlippen en schotwonden in het hoofd, bergbeklimmer, prijswinnend jockey, sanatoriumdirecteur in China, grootgrondbezitter met privéchauffeur en volgens de nazi’s een volstrekt onbetrouwbare vrijmetselaar.

Ernst August Kaerger (1879-1955) had eigenlijk bakker moeten worden in een slaperige provinciestad in Pruisen, net als al zijn voorvaderen.

Een periode vol omwentelingen in het Duitsland van begin twintigste eeuw zou echter vele andere levens voor hem in petto hebben: zo werd hij onder meer marine-arts in koloniaal Namibië en China, opereerde hij tijdens de Eerste Wereldoorlog honderden jonge mannen op de slagvelden in Vlaanderen, verbond de vingers van de Rode Baron, was aanwezig toen SS’er Reinhard Heydrich zijn vrouw ontmoette

Daarnaast kruiste hij wegen met zowel keizer Wilhelm II als Adolf Hitler en redde zijn eigen zoons van de verschrikkingen aan het Oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In Wij willen hier geen avonturiers reconstrueert Elco Lenstra, op basis van dagboeken, meters archiefmateriaal en honderden brieven, op meeslepende wijze het fascinerende leven van zijn overgrootvader, die getuige is geweest van talloze hoogte- en dieptepunten in de moderne Europese geschiedenis.

Info
Datum: vrijdag 13 mei 2022
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3 te Haarlem)
Entree: €7,50 (inclusief dorstlesser)
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944

 

 

 

Gerelateerde berichten

- Advertentie -

Geef een reactie