Kinderen van basisschool Al Ikhlaas uit Haarlem zetten zich in voor leeftijdgenoten die opgroeien in armoede

Help Romaysae, Zayd en Hiba naar de finale en stem

0

Hoe kunnen we ouders met financiële zorgen bewust maken dat er hulp is voor hun gezin, zodat hun kinderen gewoon mee kunnen doen met leeftijdgenoten? Met dit actuele vraagstuk zijn ruim 1300 basisschoolkinderen aan de slag gegaan tijdens de Kids for Kids Challenge van samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen. Met behulp van diverse lesgevers werden ruim 80 gastlessen gegeven op bassischolen in het hele land. Romaysae, Zayd en Hiba vielen op met hun idee en maken kans op een plekje in de finale.

De afgelopen weken hebben honderden bassischoolkinderen tussen de 8 en 12 jaar oud, in Nederland meegedacht over hoe ouders die het minder breed hebben beter geïnformeerd kunnen worden over de steun die er is voor hun kinderen. Dit is namelijk nog niet bij iedereen bekend, maar wel nodig. Zo groeien ruim 300.000 kinderen en jongeren op in armoede, waardoor meedoen met leeftijdgenoten niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is.

Voor dit vraagstuk werden de kinderen aan de hand van de Designathon Works methode uitgedaagd om kritisch na te denken hoe ze dit onderwerp en hun ideeën onder de aandacht willen brengen. Zo leren ze met complexe toekomstscenario’s om te gaan. De vakjury heeft inmiddels twintig groepjes gekozen. Tien groepjes maken uiteindelijk kans op een finaleplek op 11 juni, indien zij genoeg stemmen krijgen.

Het idee van één van de 20 kanshebbende groepjes komt uit Haarlem. Romaysae, Zayd en Hiba zitten in groep 7 van basisschool Al Ikhlaas in Haarlem. Zij zien een mooie kans om een bijdrage te leveren aan dit complexe maatschappelijke probleem door bussen, trams en treinen met reclame door het land te laten rijden zodat iedereen te weten komt dat ze hulp kunnen vragen.

Stemmen werven
Om als kanshebber een plekje in de finale te bemachtigen gaan de 20 groepjes in hun eigen netwerk stemmen werven. De 10 groepjes met de meeste stemmen mogen naar de finaledag op zaterdag 11 juni. Tijdens de finale mogen leerlingen bij een eigen ingerichte stand hun idee presenteren aan de vakjury. Zij beoordelen op criteria als; schaalbaarheid, toepasbaarheid, en originaliteit. Het winnende groepje ontvangt van Sam& voor alle kinderen een uitje voor de hele klas. Draag zelf ook een steentje bij en stem via www.samenvoorallekinderen.nl/stemmen.

Sam& voor alle kinderen is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

 

 

 

- Advertentie -