Het programma van de Pletterij voor juni 2022 ziet er als volgt uit:

1 JUNI INTERVIEW MET MUSICUS ALEKSEY GORBUNOV
Jan Hoekema gaat woensdag 1 juni in gesprek met de Oekrainse zanger en gitarist Aleksey Gorbunov. Toegang gratis, aanvang 16 uur. Ook te volgen via de livestream op de homepage van de website, Facebook-pagina of Youtube-kanaal. Na afloop als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

7 JUNI VERHALENRESTAURANT
Dinsdag 7 juni is er weer een Verhalenrestaurant. Iedere eerste dinsdag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen. Het mag niet langer dan 10 minuten duren en moet over een vooraf bepaald thema gaan. Dit keer: Ik ga op vakantie en neem mee…. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant.
Voor aanvang is er om 18 uur een vegetarische maaltijd. Toegang inclusief maaltijd 7,50. Wie wil vertellen kan contact opnemen met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl

7 JUNI DEBAT HAARLEMSE MEDIA
Dinsdag 7 juni een debat in de Pletterij met Haarlemse organisaties en journalisten over de aandacht voor specifieke Haarlemse problemen of kwesties. Besteden media wel genoeg aandacht aan sommige onderwerpen? Maatschappelijke organisaties proberen op deze avond journalisten warm te maken voor een publikatie. Daarvoor kan desnoods een beroep worden gedaan op het Haarlems Mediafonds dat onderzoeksprojecten subsidieert. Schrijver-journalist Frenk van der Linden, ambassadeur van het Mediafonds, zal de avond leiden.
Toegang gratis. Aanvang 20 uur.

8 JUNI INTERVIEW MET TONIO VAN VUGT
Jan Hoekema gaat woensdag 8 juni in gesprek met striptekenaar Tonio van Vugt. Toegang gratis, aanvang 16 uur. Ook te volgen via de livestream op de homepage van de website, Facebook-pagina of Youtube-kanaal. Na afloop als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

8 JUNI EXPO CARTOONS: DE ONTMASKERDE MACHT
Op 8 juni is in de Pletterij om 20 uur de opening van de cartoon-tentoonstelling De ontmaskerde macht. Er is werk te zien van verschillende kunstenaars/cartoonisten, zoals Jonathan Zapiro uit Zuid Afrika, Ramón Esono Ebalé uit Equatoriaal Guinea en Pedro Molina uit Nicaragua.
Pedro Molina opent de tentoonstelling. Hij staat bekend om zijn cartoons over het dictatoriale bewind van president Daniel Ortega in zijn land. Inmiddels is hij gevlucht. Tijdens de avond staat de situatie in Nicaragua centraal. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar hulp aan politieke gevangenen.
Gerelateerd aan de expositie in de Pletterij is een tweede cartoon-tentoonstelling in het Haarlemse Provinciehuis. Daar is tot en met eind augustus werk te zien van uiteenlopende kunstenaars/cartoonisten uit de hele wereld met hun bijtende commentaar op de onderdrukking in hun land.
Deze expositie wordt eveneens 8 juni geopend om 16.30 in het Provinciehuis, Houtplein 3 in Haarlem door journalist Frénk van der Linden. Hij gaat in gesprek met de cartoonisten Hossein Rezaei (Afghanistan), Pedro Molina (Nicaragua) en de samenstellers van de tentoonstelling, Anita Brus, Dik Bol en Tjeerd Royaards .

9 JUNI LEZING: OEKRAINE, GRENSLAND TUSSEN OOST EN WEST
Donderdag 9 juni houdt schrijfster/onderzoeksjournalist Els de Groen een lezing over de speciale positie van Oekraine in Europa.
Oekraïne betekent letterlijk grensland. De grens tussen landen met een democratie en een dictatuur. Een bufferstaat die de klappen opvangt uit het oosten, maar gericht is op het westen. De Groen schreef een tiental boeken over Oost-Europa en zat een aantal jaren in het Europees Parlement. Aanvang 20 uur, kaarten 3 euro. Ook te volgen via livestream.

13 JUNI MUZIEK/DISCUSSIE MET ONDER MEER FIE SCHOUTEN
Philomeen Lelieveldt (muziekhistock pletterstoricus) spreekt maandag 13 juni met Ruud Roelofsen (componist/percussionist) , Bart van Dongen (musicus/componist) en Fie Schouten (klarinet) over het meerdere keren uitvoeren van composities. Noodzakelijk of niet? Ook brengen Schouten en Van Dongen een nieuwe uitvoering van Ambiversion (Tera de Marez Oyens).
Aanvang 20 uur. Toegang 3 euro. Ook te volgen via livestream.

14 JUNI OEKRAINSE VLUCHTELINGEN IN HAARLEM
Volgens de laatste cijfers vangt regio Kennemerland zo’n 3000 Oekraïense vluchtelingen op, zowel in opvanglocaties als bij gastgezinnen. Veel vluchtelingen zijn kinderen in de leerplichtige leeftijd. Hoe organiseert Haarlem een passende vorm van onderwijs voor deze kinderen? Dinsdag 14 juni is in de Pletterij een debat over dit onderwerp. Een van de discussiepunten: ligt de focus op blijven, integratie en het leren van de Nederlandse taal of op terugkeer, les in de eigen taal of in het Engels? Aanvang 20 uur. Toegang 3 euro

15 JUNI INTERVIEW MET AYDIN KARAMAN
Jan Hoekema praat woensdag 15 juni met de Schalkwijkse ondernemer Aydin Karaman. Aanvang 16 uur, toegang gratis. Ook te volgen via livestream.

24 JUNI JAPONE ARTISTS (MUZIEK & THEATER)
Op vrijdag 24 juni treedt de Japanse muziek & theatergroep Japone Artists op in de Pletterij. De groep is opgericht in 2016 door de sopraan/zangeres Utako Arakawa uit Haarlem en bestaat uit acht Japanse musici, dansers en een visual artist. Ze brengen een mix van traditionele Japanse en klassieke muziek, moderne en traditionele dans, theater en visuele kunst.
Aan dit optreden zullen drie leden van de groep deelnemen: Utako Arakawa (zang), Ayumi Matsuda (fluit) en Yusuke Morita (basgitaar). . Het programma is meteen de try out voor hun optreden op het evenement Hyper Japan in Londen.
Aanvang 20 uur. Ook te volgen via livestream voor 5 euro. Toegang 10 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 7,50 euro.

29 JUNI INTERVIEW MET JOSHUA BAUMGARTEN
Jan Hoekema gaat 29 juni in gesprek met Joshua Baumgarten, eigenaar van Irrational Library Production en onofficieel Stadsdichter. Toegang gratis, aanvang 16 uur. Ook te volgen via de livestream op de homepage van de website, Facebook-pagina of Youtube-kanaal. Na afloop als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

- Advertentie -

Geef een reactie