Dag van de Architectuur 2022: thema (T)HUIS

ABC organiseert voor Haarlem op maar liefst 26 locaties activiteiten

0

Op zaterdag 18 juni vieren we weer de landelijke Dag van de Architectuur. Zoals ieder jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum op deze dag opstellingen, rondleidingen en presentaties in gebouwen en op locaties in Haarlem, waar je normaal gesproken niet zo snel (binnen)komt…

Het landelijke thema dit jaar is (T)HUIS en de vraag die we stellen is: ‘Waar voelen we ons thuis en vooral hoe ziet dat (T)HUIS eruit?’ Maar ook: Wat maakt een plek voor de bewoner of gebruiker tot ‘thuis’? Wat geeft dat gevoel? Op deze Dag staan op tal van locaties de deuren open. Zo kan je een kijkje nemen bij woongroepen, bij net opgeleverde woningen, in hofjeswoningen, bij duurzaam verbouwde huizen, bij getransformeerde woon- en werkcomplexen en nog veel meer!

De Haarlemse Dag van de Architectuur start op zaterdag 18 juni om 10.00 uur met de traditionele aftrap door wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Floor Roduner in De Koepel. Deze voormalige gevangenis is en wordt een nieuw (t)huis voor velen om te werken, studeren en – op het terrein – ook om te wonen.

Het gehele programma op maar liefst 26 locaties is gereed en staat weer in een mooie en overzichtelijke folder. Deze ligt bij het ABC en op diverse plaatsen in de stad. Op de website van het ABC (www.architectuurhaarlem.nl) staat ook een printversie van de programmafolder als pdf.

 

 

 

 

- Advertentie -