Kleurenexplosie op historisch Landgoed Keukenhof

0

Landgoed Keukenhof is komende dagen nog mooier voor bezoekers. De reden: rond het kasteel staat een groot aantal dahliasculpturen. Een aanrader voor bloemenliefhebbers!

In de kasteeltuin van Landgoed Keukenhof staan tot en met medio oktober 150 soorten dahlia’s in bloei. Deze dahliatuin trekt jaarlijks vele bezoekers vanuit de regio, waaronder inwoners en toeristen. Vanaf woensdag 7 september tot en met zondag 11 september vinden de Keukenhof Dahlia Dagen plaats. In de kasteeltuin staan dan diverse dahliasculpturen, ontworpen en gemaakt door studenten van de Vonk opleiding Bloem & Design Alkmaar als eindejaarsproject.

Bij Kasteel Keukenhof hebben we dit jaar weer een prachtige dahliatuin gemaakt,” geeft manager parkbeheer Henk de Mooij aan. “We zijn blij dat we de bezoekers kennis kunnen laten maken met zoveel verschillende soorten dahlia’s, net zoals Keukenhof dat in het voorjaar doet voor de tulpen, hyacinten en narcissen.

Voorzitter van het Holland Dahlia Event, René Schrama, is trots op de samenwerking met Keukenhof, Vonk en het Bloemencorso van de Bollenstreek. “De verbinding met het onderwijs is belangrijk voor de sierteeltsector om ook in de toekomst voldoende creatieve mensen aan het werk te hebben. De studenten leren veel van dit project en voor de dahlia’s is het een mooie promotie.

Om de verbinding met het onderwijs nog meer kracht bij te zetten, deelde Rien van Tilburg, voormalig voorzitter van het college van bestuur van het Clusius College, zijn ervaring over de samenwerking van onderwijs met de regionale arbeidsmarkt en agribusiness met de aanwezige ondernemers tijdens de officiële opening van het Holland Dahlia Event op 7 september.

De Keukenhof Dahlia Dagen worden georganiseerd samen met het Holland Dahlia Event, waarin de dahliakwekers zich verenigd hebben. Tijdens het Holland Dahlia Event zijn ook de showtuinen geopend van Fred de Meulder Export B.V., CNB, De Tulperij, FBT en Fa. H.A. van Eeuwijk & Zn.

De dahliasculpturen bij Kasteel Keukenhof zijn te zien tot en met zondag 11 september.

Video gemaakt door 023TVonline.

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie