Uitgeverij Luna jubileert: 35 jaar Luna Luna, Uitkrant Haarlem, Uitmag.nl

Uitgeverij Luna, uitgever van UITMAG.NL, het uitgaansmagazine voor Haarlem en omstreken, viert deze maand haar 35 jarig bestaan

0
Cover oktober-november editie 2022 UITMAG.NL .
Cover oktober-november editie 2022 UITMAG.NL .

Uitgeverij Luna ontstond eind jaren 80 met het oprichten van de underground getinte krant LUNA LUNA. Uitgever Marcel Schmidt-Bleekemolen was toen behalve uitgever ook nachtburgemeester en drummer bij diverse bands en verkreeg eind jaren 90 landelijke bekendheid met de Raggende Manne. Nadat hij ervaring opdeed met het ‘krantjes maken’ bij reizend festival Boulevard of Broken Dreams, besloot Schmidt eind 1987 op een tip van Felix van Heerden, eigenaar van nachtclub Stalker, in het gat in de markt dat was ontstaan te springen. De eerste ‘LUNA LUNA’ (Luna in de volksmond) verscheen als gratis maandelijkse satirische en absurdistische uitgaanskrant voor Haarlem en omstreken.

Na LUNA LUNA werd UITkrant Haarlem opgericht, ruim tweeëndertig jaar lang de enige gespecialiseerde nieuwskrant voor horeca en cultuur van de wijde en rijke regio Haarlem en omstreken. In september 2020 verscheen opvolger UITMAG.NL voor het eerst. Het magazine richt zich net als de krant op het uitgaanspubliek in de breedste zin van het woord; van theaterliefhebber tot festivalganger, van museumbezoeker tot kroegtijger, van jong tot oud. Schmidt-Bleekemolen is nog steeds uitgever van dit blad.

Marcel Schmidt-Bleekemolen: “In coronatijd zijn we er in een paar maanden tijd in geslaagd om de UITkrant te transformeren naar een volwaardig en professioneel cultureel magazine. Het blad groeit ontegenzeggelijk. Ik heb de uitgeverij altijd ervaren als een spannend avontuur en ik hoop dat dat nog even voortduurt.
Lees het hele interview in de oktober-november editie van UITMAG.NL, gratis mee te nemen op diverse plekken in de regio.

Over UITMAG.NL
UITMAG.NL is hét uitgaansmagazine voor de noordelijke randstad en opvolger van UITkrant Haarlem, ruim dertig jaar een begrip in Haarlem en wijde omgeving. Met een oplage van 35.000 is UITMAG.NL het enige toonaangevende UITmagazine in deze regio zowel in print als online. UITMAG.NL verschijnt zes keer per jaar en wordt zorgvuldig verspreid over culturele centra, café’s, restaurants, discotheken/clubs, boekwinkels, VVV-kantoren, hotels en winkels in onder andere Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Zaandam, Hoofddorp, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Overveen, Bloemendaal aan Zee, IJmuiden en Wijk aan Zee.