Bastiaan Ragas schrijft lied met jongeren voor Wereldlichtjesdag

0

Zanger en schrijver Bastiaan Ragas schrijft ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag een lied met 16 jongeren die hun broertje of zusje zijn verloren. Het is een eerbetoon aan iedereen die rouwt om een overleden kind, broer of zus.

Ook ik weet hoe het voelt om een broer te verliezen,” zegt Bastiaan Ragas. “En daarom vind ik het heel bijzonder om hiermee aan de slag te gaan. Muziek kan als geen ander mensen verbinden en steunen en ik hoop dat mijn muziek dat ook voor hen zal doen.”

Impact
Ragas gaat het lied schrijven samen met 16 jongeren verdeeld over bijna alle Nederlandse provincies. Hij is hiervoor gevraagd door Stichting Nooit Voorbij die broertjes, zusjes en ouders steunt bij de verwerking van hun verlies. “Het overlijden van een broertje of zusje heeft een enorme impact op het leven van jongeren,” aldus rouwtherapeut Leoniek van der Maarel. “Niet alleen hebben ze te maken met hun eigen verdriet, ze zien ook de pijn van hun ouders. En om hen niet nog meer overstuur te maken, uiten ze vaak hun eigen verdriet niet.

Lege plek
Dit weekend komen de jongeren, in de leeftijd van 12 tot 24 jaar, in Kanaal30 in Utrecht bij elkaar om samen met Bastiaan Ragas het lied te schrijven. Dan wordt ook hun boek ‘Onze band is nooit voorbij’ gepresenteerd. Dit is het eerste Nederlandse boek waarin jongeren vertellen over hun overleden broertje en zusje. Over die lege plek aan tafel en over hun gezin dat nooit meer hetzelfde werd.

Golf van licht
Op Wereldlichtjesdag, zondag 11 december, steken mensen wereldwijd om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aan. Door de verschillende tijdzones ontstaat er een golf van licht die ouders van een overleden kind steunt en laat beseffen dat ze niet alleen zijn met hun verdriet.


 

 

 

 

- Advertentie -