Start 2023 met een Nieuwjaarsduik in Zandvoort [Foto’s & video]

0

Op zondag 1 januari 2023 kon iedereen weer een frisse start van het nieuwe jaar maken met de traditionele Nieuwjaarsduik in Zandvoort. Het was de 63e editie van deze oudste en gezelligste Nieuwjaarsduik van Nederland.

Vanaf 12.00 uur was het ter hoogte van de rotonde één groot feest. Op het strandpodium waren optredens van artiesten. Rond 13.45 uur begon de belangrijke warming-up voor de duikers. De buiten temperatuur was rond de veertien graden. De temperatuur van het zeewater rond de zeven graden.

Bij het aftellen voor de start was het enthousiasme van de deelnemers zo groot dat er te vroeg werd gestart met rennen. Na de duik was het tijd om weer warm te worden met een lekkere kop erwtensoep.

Ieder jaar verbindt de Nieuwjaarsduik Zandvoort zich aan een goed doel. Dit jaar konden mensen doneren voor Ontmoetingscentrum De Zandstroom. De Zandstroom is een innovatieve club waar mensen met een ‘haperend brein’ elkaar kunnen ontmoeten. Hier ontstaan nieuwe vriendschappen tussen mensen die er iedere dag een feestje van maken.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie