In zomervakantie onbeperkt met Lego bouwen

0

Bouwwerken worden ter inspiratie anderen tentoongesteld

Ook in deze zomervakantie kan er in het ABC – zoals in elke schoolvakantie – weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de lopende tentoonstellingen maar ook door het werk van andere kleine en grote bouwers. Daarom mogen de gemaakte LEGO-bouwwerken blijven staan en worden deze echt tentoongesteld. Op deze manier zijn ze inspiratie voor anderen!

Eind 2012 heeft bureau HOSPER, het Haarlemse bureau voor landschapsarchitectuur en stedebouw, aan het ABC maar liefst 60.000 LEGO-steentjes geschonken. Sinds die tijd mogen kinderen geregeld met al die LEGO komen spelen en bouwen. Wanneer er geen andere activiteiten in het ABC zijn, kan er in het weekend of bijvoorbeeld in vakantieperiodes ‘onbeperkt’ gebouwd worden. Voor het bouwen en spelen gelden wel een paar eenvoudige spelregels. Zo mogen kinderen alleen onder begeleiding van volwassenen komen spelen en groepjes van meer dan vier kinderen tegelijk zijn welkom maar dàn alleen op afspraak.

Voor het LEGO-bouwen in deze zomervakantie geldt dat alle bouwwerken in de LEGO-ruimte of op de tafels in de tuinzaal kunnen worden geplaatst en geëxposeerd. Het ABC bepaalt vervolgens hoe lang die bouwwerken te zien blijven. Afhankelijk van de drukte kan dat lang zijn maar het zou ook kort kunnen zijn… Het is overigens niet de bedoeling dat de LEGO of de werken mee naar huis gaan…

Info
ABC Architectuurcentrum Haarlem
Adres: Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem
openingstijden: di.- za. 1200-1700 uur; zo. 1300-1700 uur (maandag gesloten)
toegang: kinderen gratis; volwassenen: 2 euro