Santa’s on the Run voor het Goede Doel

0

Save the date! Vrijdag 16 december SantaRun Haarlem

Terwijl de mussen van het dak vallen, maken honderden Santa’s zich op voor de dag van hun leven. Op 16 december 2016 a.s. vindt de derde editie van de SantaRun Haarlem plaats, het ludieke hardloopevenement in de binnenstad van Haarlem. De opbrengst is bestemd voor drie goede doelen voor kinderen.

Op de toe nu toe warmste dag van de zomer van 2016 haalden de Santa’s hun pakken uit de kast voor de eerste trainingsrun als voorbereiding op de SantaRun Haarlem 2016. De goede doelen Stichting Bretels, Medical Checks for Children en Challenge Day gaan profiteren van alle inspanningen. De Santaloop is een ‘FunRun’ van drie kilometer door het historische centrum van Haarlem, gevolgd door een bruisende afterparty in het hartje van de stad. Er kunnen maar liefst 1.500 Santa’s meelopen. De inschrijving opent per 1 oktober 2016, dus Save the Date.

Drie goede doelen SantaRun Haarlem
Deze Santa’s werken zich niet voor niks in het zweet; er staat hen een hoger doel voor ogen. Stichting Bretels zet zich in voor gezinnen in de regio Haarlem die een of beide ouders gaan verliezen of hebben verloren. Met een plan op maat per gezin en samenkomsten voor volwassenen en kinderen bieden zij deze doelgroep houvast in een moeilijke periode. Femke, Suzanne en Nicky zijn de oprichters van deze Stichting. Zij weten waar zij het over hebben, want zij verloren zelf hun moeder Els op jonge leeftijd.

Medical Checks for Children biedt medische zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar in scholen en weeshuizen in ontwikkelingslanden. Doel is het het voorkomen van ziekten, het beschermen en bevorderen van de gezondheid en het herstel bij ziekte bij deze bijzonder kwetsbare groep kinderen. Jaarlijks zendt MCC ongeveer 120 vrijwilligers uit. Deze groep bestaat zowel uit medici als niet-medici, die jaarlijks meer dan 10.000 kinderen een grotere kans op een gezonde toekomst bieden.

Challenge Day zet zich in voor jongeren die zich onveilig voelen op school. Challenge Day is een dag vol emotie waarin er onderling meer bewustzijn wordt gecreëerd, meer respect ontstaat, vriendschappen worden beklonken of versterkt en ruzies worden bijgelegd. Kinderen in Haarlem en omgeving kunnen zelf hun klas of school aanmelden voor een Challenge Day (op televisie bekend als Over de Streep).

Vrijdag 16 december groots Santafeest op de Grote Markt
Bedrijven, sportteams, studenten en ook kroegen kunnen zich inschrijven voor de gezellige SantaRun met swingende afterparty op en aan de Grote markt. Volwassenen kunnen zich voor een tientje inschrijven en voor studenten is er een aangepast tarief. Kinderen lopen mee voor de helft van de prijs. Om 19:00 wordt er verzameld voor een grootschalige Warming Up en een ludiek Surprise Event, met aansluitend het startschot voor de FunRun van 3 km. Aansluitend rollen de Santa’s de stomende afterparty in. SantaRun Haarlem is Dress to Impress, dus alle deelnemers dienen kerstelijk verkleed te gaan.

Het leukste bedrijfsuitje van het jaar
Voor bedrijven zijn er een groot aantal sponsorpakketten met diverse exposure mogelijkheden beschikbaar, beginnend bij € 250,- voor 10 startbewijzen en Santapakken. Maar voel je ook vrij om samen met jouw team een geheel eigen Santa look te creëren. Een avond SantaRun Haarlem is teambuilding, bijdragen aan drie prachtige goede doelen én een waanzinnige avond met al je collega’s.

Meer informatie
Wil je meer informatie, ga dan naar de website santarunhaarlem.nl of naar de Facebookpagina. Dus SAVE THE DATE, trek je baard uit de kast en vergeet SantaRun Haarlem niet te liken op facebook!