Programma Pletterij januari 2023

0

Programma Pletterij januari 2023

ZAT 14 JAN: DADA NU MET JAAP BLONK, ENSEMBLE EXTRA ORDINAIR EN HARALD AUSTBØ
Een programma met performancekunstenaars bij wie de invloed van Dada nog altijd onmiskenbaar aanwezig is, zij het vaak in een moderne vorm. Met Jaap Blonk, Ensemble Extra Ordinair en Harald Austbø.
Jaap Blonk heeft zijn sporen verdiend als stemkunstenaar en klankdichter binnen de jazz- en avant-gardescene. Zanger Han Buhrs en pianiste Nora Mulder vormen samen het eigenzinnige duo Ensemble Extra Ordinair. Harald Austbø speelt cello, maakt theater, zingt, en dat alles het liefst allemaal tegelijk.
Aanvang 20 uur. Kaarten 12,50 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8, livestream 5 euro.

ZON 15 JAN: JAZZX: LOEK VAN DEN BERG QUINTET
Het Loek van den Berg Quintet presenteert zondag 15 januari zijn debuutalbum Wayfarer. Een beeldend, verhalend album, waarbij de composities invloeden laten horen van andere muzikale culturen. Met Loek van den Berg – altsaxofoon en composities, Nathan Surquin – trombone, Aseo Friesacher – piano, vocals, Willem Romers – drums, Cas Jiskoot – bas.
Aanvang 16 uur. Kaarten 12,50 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro, livestream 5 euro.

WOE 18 JAN: TEGENLICHT DOCU MOBILITEIT VAN MORGEN
Een avond over de VPRO Tegenlicht documentaire Mobiliteit van morgen. Een discussie met name over het gebruik van de fiets. Met docu-maker Gertjan Hulster van de Actiepartij Haarlem, André Botermans, Fietsambassadeur van de gemeente Houten, en Bas van Leeuwen, wethouder mobiliteit. Gespreksleider is Stan Katee.
Aanvang 20 uur. Toegang is gratis, maar reservering is gewenst.

DON 26 JAN: WIE ZIJN EIGENLIJK JE OUDERS?
Ouders hebben je op de wereld gezet, je opgevoed en gevormd tot de mens die je nu bent. Maar wie zijn ze eigenlijk? Donderdagavond 26 januari wordt de film ‘Een kind kiest z’n eigen ouders’ vertoond. Een film over ouders, grootouders en kinderen, allen familie van documaakster Kika Schipper. Een intiem beeld met verschillende ideeën, opvattingen en persoonlijke verhalen. Na afloop van de film discussie.
Aanvang 20 uur. Toegang 5 euro

MAA 30 JAN: NIEUWE NOTEN MET FIE SCHOUTEN, KATHARINA GROSS & AGOSTINHO SEQUIERA
Met Thierry de Mey: musique de table (6 handen), Jan van de Putte: The Gift (cello & basklarinet), Seung-Won Oh: Equilibrium (cello, basklarinet & tam-tam), Tom Johnson: counting duets (stemmen). Musique de table is voor drie spelers. Het duo van Jan van de Putte is als een gesprek tussen twee personen. Het trio equilibrium is een rustgevende klankwereld. De counting duets is een spel tussen twee stemmen. Basklarinettiste Fie Schouten en celliste Katharina Gross treden dit keer op met de Portugese percussionist Agostinho Sequiera.
Aanvang 20 uur. Kaarten 12,50 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro, livestream 5 euro.

- Advertentie -

Geef een reactie