120 jongeren pitchen in Haarlem tijdens Pitch Battles

0
Ingezonden foto.
Ingezonden foto.

120 jongeren van zeven onderwijsinstellingen kwamen op woensdag 25 januari 2023 samen in de voormalige Koepelgevangenis thans Cupola XS om hun bedrijfsideeën te pitchen. Het project van Stichting Jong Ondernemen is in Haarlem begeleid door Haarlem Campus en Global School for Entrepreneurship.

Stichting Jong Ondernemen wil jongeren ondernemender maken en hen helpen bij het ontdekken van hun talenten, dat is het doel van stichting Jong Ondernemen. Om dit doel te bereiken, maken ze ondernemerschapsprogramma’s voor het onderwijs, van basisschool tot en met het hbo. Een belangrijk evenement voor de stichting is Pitch Battle en vindt plaats op vijf locaties op verschillende data. Een groot succes waarbij alle dagen vroegtijdig zijn volgeboekt.

Samenwerking voortgezet onderwijs
Timo Timmerman, CEO van Haarlem Campus: “Niks is leuker dan alle pitches horen van deze studenten. Denk bijvoorbeeld aan een business idee waarbij je met een bruistablet op eenvoudige wijze een mocktail kunt maken. Slim en ondernemend vind ik deze jongeren. Ik ben trots dat we een bijdrage leveren aan dit project en dit gaan we in de toekomst zeker herhalen.

Steeds meer jongeren ondernemen
Het aantal jonge ondernemers is in vijf jaar tijd explosief gegroeid. Waar er in 2017 nog een kleine 19.000 jongeren onder de 22 jaar een eigen bedrijf waren gestart, zijn dat er inmiddels ruim 51.000. Dat rapporteerde de Kamer van Koophandel (KVK) in november.

Het is vooral de presentatie die telt
Yvonne Vlijm, Regiomanager Stichting Jong Ondernemen: “We draaien dit jaar vijf grote events op toffe locaties. Soms hebben we meer dan 50 pitches. We letten bij de pitches vooral op het plezier van de jongeren en of ze geloven in hun eigen idee. Uiteraard ben ik als lid van de stichting verder neutraal. Ik ben ontzettend blij met het event in Haarlem en de samenwerking met Haarlem Campus en Global School for Entrepreneurship om dit mogelijk te maken.”

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -