Martin Meijer brengt popartiesten naar Haarlem

0

Pop Art, de nieuwe expositie in Naaiatelier Haarlem, toont van 17 t/m 19 februari geschilderde portretten van pophelden. Haarlemse kunstschilder Martin Meijer laat tijdens de expositie voor het eerst zijn nieuwe vierluik van de Rolling Stones aan het publiek zien. Van 12.00 uur tot 17.00 uur is de expositie Pop Art geopend in Naaiatelier Haarlem in de Spaarnwouderstraat.

Martin Meijer schildert portretten van rocksterren die hun roots hebben liggen in de jaren zeventig en tachtig; the golden oldies. Zoals hij zelf zegt: “Ik schilder het liefst oude mannen, terwijl ik meer fan ben van jongere dames. Maar in mijn schilderkunst vind ik hoe meer rimpels des te meer karakter.” Naast werken van de Stones zijn er ook portretten van Ozzy Osbourne, Slash, Alice Cooper, Bruce Springsteen, Barbra Streisand en Amy Winehouse te zien.

Creëren is Meijers grootste drijfveer. “Bij het horen van een goed nummer op de radio zoek ik een mooie foto van de artiest en begin te schilderen.” De acryl Pop Art-schilderijen kenmerken zich door expressieve gezichten, die met scherp afgebakende schaduwen en uitgekiend contrasterend, soms fel kleurgebruik van het doek afspatten. Martin: “Omdat de gezichten vaak vergroot zijn en geïsoleerd uit hun oorspronkelijke context, ontstijgen ze hun inmiddels verkregen vanzelfsprekendheid en tonen weer de schoonheid van hun zijn.

De expositie Pop Art in het Naaiatelier Haarlem is de eerste solo-expositie van de schilder. Na een lange periode waarin hij zich bezighield met beeldhouwen, richt Martin zich nu op het portretteren van pophelden. Omdat de ruimte in Naaiatelier te beperkt is om de immense werken te laten zien, hangen er nog twee vierluiken van de schilder in de omliggende panden. Ook de Platenslager in Spaarnwouderstraat 100 doet mee aan deze expositie.

Pop Art schilderijen van Martin Meijer, 17 t/m 19 februari van 12.00 – 17.00 uur in Naaiatelier Haarlem, Spaarnwouderstraat 124, Haarlem.

Meer informatie op www.naaiatelierhaarlem.nl.

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -