Jaren geleden is een houten monniksbeeldje gevonden bij de opgraving in de kelder van de Vleeshal waar nu het Archeologisch Museum Haarlem is gevestigd. Verhalenverteller Monique Veelenturf komt zondagmiddag 5 maart in het museum aan de Grote Markt een spannend verhaal vertellen over dit beeldje.

Het houten monniksbeeldje dat de hoofdrol heeft in dit verhaal. Fotocredits: Bureau Archeologie Haarlem.
Het houten monniksbeeldje dat de hoofdrol heeft in dit verhaal. Fotocredits: Bureau Archeologie Haarlem.

Kom luisteren naar ‘Monnikenwerk’ waarin de jonge vrienden Loua en Fedde op zoek gaan naar de herkomst van het historische houten beeldje in Haarlem.

Het verhaal wordt vertelt om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Het duurt ongeveer 20 minuten en is leuk voor alle leeftijden en vooral geschikt voor kinderen.

Het monniksbeeldje is een van de vele houten voorwerpen uit onze collectie die zijn te zien onze huidige tentoonstelling ‘Haarlemmer Hout. Alledaagse gebruiksvoorwerpen uit Haarlemse bodem’. De expositie is ook in het museum te zien naast de vaste opstelling ‘6000 jaar Haarlem’.

 

Kom langs in de voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie kan je bij ons nog veel meer doen: er zijn speurtochten, kom graven in onze mini opgraving of versier je eigen houten tol. Toegang en activiteiten zijn gratis.

Praktisch
Het Archeologisch Museum Haarlem is gelegen aan de Grote Markt 18K in de kelders van de Vleeshal. Het museum is open van woensdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op www.archeologischmuseumhaarlem.nl.

 

 

 

 

 

- Advertentie -