Gezamenlijk concert van jeugdorkesten uit Haarlem en Osnabrück

0

Op weg naar Weimar maakt het Haarlemse Kennemer Jeugd Orkest (KJO) op 25 april voor het eerst sinds 2017 een tussenstop in de zusterstad Osnabrück om samen met de Ratskapelle van het Ratsgymnasium een gezamenlijk concert te geven.

Op het programma staan o.a. werken van Bach, Händel, Saint-Saëns, Piazzolla, Bartók en Jacob de Haan. Samen spelen de orkesten een “Michael Jackson Hit Mix” en “Disney Film Favorites” in arrangementen van Johnnie Vinson.

Het concert wordt gedirigeerd door Matthijs Broers uit Haarlem en Markus Preckwinkel uit Osnabrück. Daarop aansluitend worden de jonge muzikanten op de dag na het concert onder begeleiding van de stadsambassadeur van Haarlem rondgeleid door het oude stadscentrum van Osnabrück en door de wethouder officieel ontvangen in de eeuwenoude Vredeszaal, waar in 1648 de vermaarde Vrede van Westfalen werd afgekondigd.

De orkestleden worden tijdens hun verblijf in de zusterstad in gastgezinnen ondergebracht.

 

 

 

 

- Advertentie -