Praalwagen gemeente Haarlem op Bloemencorso promoot nachtleven in Haarlem

0
Praalwagen gemeente Haarlem - Nightlife. Fotografie: Hans Goes.
Praalwagen gemeente Haarlem - Nightlife. Fotografie: Hans Goes.

Op zondag 23 april is er tussen 12.00 en 17.00 uur veel te beleven op het zogenoemde stilstaande corso op de Gedempte Oudegracht en de Nassaulaan in Haarlem. De praalwagens die op vrijdagavond en zaterdag de optocht van Noordwijk naar Haarlem volbracht hebben, zijn te bewonderen in het centrum van de stad. Rondom de praalwagen van de gemeente Haarlem, die het thema Nightlife uitstraalt, is een cultureel programma ontwikkeld.

In Haarlem is er overdag en in de avond al veel te doen en de gemeente vindt dat Haarlem ook een aantrekkelijk nachtleven verdient. Gemeente Haarlem heeft nu een proef ontworpen samen met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Haarlem en Nachtwacht Haarlem. In de komende anderhalf jaar wordt onderzocht wat er gebeurt als horecazaken zelf mogen bepalen wanneer ze open en dicht gaan. Het uitgangspunt van dit plan is om in Haarlem weer een diverse en bruisende nachtcultuur te creëren met ruimte voor creativiteit en culturele ontwikkeling.

Thema praalwagen Haarlem is Nightlife
Om hier extra aandacht op te vestigen staat de praalwagen van de gemeente Haarlem tijdens het 76e Bloemencorso Bollenstreek in het teken van Nightlife in Haarlem. De kleurenpracht op de praalwagen laat overdag zien hoe kleurrijk, inclusief en divers de stad Haarlem is. In de nacht overheersen de paarse bloementinten die de ‘nachtvlinders’ de ruimte geven om boven de grond te komen om zichzelf te kunnen zijn in het uitgaansleven. Dit allemaal onder begeleiding van de soundtrack van het nachtleven.

Naast veel figuratie op de praalwagens, dat alweer voor het zevende jaar georganiseerd wordt door Goes Pr & Entertainment samen met de commissie entertainment van Bloemencorso Bollenstreek, is er op de Gedempte Oudegracht en Nassaulaan nog veel meer te beleven. H&L Producties zorgt voor entertainment voor jong en oud rondom de praalwagens. Van looporkesten en straattheater over het evenemententerrein tot DJ John Castenmiller bij de praalwagen van Haarlem. Voor kinderen is er een mini-kermis.

Het ‘festivalterrein’ is open van 12.00 tot 17.00 uur. Hierna rijden de praalwagens weer terug naar de Bollenstreek waar ze de komende dagen ontmanteld worden.

Meer informatie op www.bloemencorso-bollenstreek.nl.

 

 

 

 

 

- Advertentie -