Enkeltje Mars in de Toneelschuur Haarlem

0

Het Filiaal theatermakers verlegt grenzen in Haarlem op zondag 12/11 om 15.00u in De Toneelschuur met een Enkeltje Mars.

Waarom bijna negen maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Zonder familie, zonder vrienden en zonder blauwe lucht. Het lijkt niet meteen aantrekkelijk en tóch zijn er mensen (de Marco Polo’s en Christoffel Columbussen van deze tijd) die best een enkele reis naar Mars willen maken. Omdat hun drang naar avontuur nou eenmaal ontzaglijk groot is.

Maar hoe voelt dat eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? En waarom zou je je opofferen voor een groter doel? Is dat heel moedig of misschien een beetje dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het voor je uit! Compleet met miniatuurplaneten, filosofische overwegingen, meerstemmige zang, live videobeelden en plantaardige muziek maakten we een kosmische voorstelling over de rode planeet. Het is natuurlijk nog lang niet zeker óf en wanneer de eerste mensen op Mars zullen landen, maar in het theater kan in elk geval ALLES.

Enkeltje Mars is zondag 12 november om 15.00u in De Toneelschuur in Haarlem te zien. Een actuele speellijst is te vinden op www.hetfiliaal.nl. Deze voorstelling is uitermate geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

tekst & regie Monique Corvers, compositie Gábor Tarján, videobeeld Ramses Graus, spel & muziek & zang Gábor Tarján, Boy Ooteman, Karin Jessica Jansen, Eileen Graham (stagiair) vormgeving Lisa Louwers, Dirk Sonneveld lichtontwerp Claus den Hartog