Haarlemse winnares International Color Awards

0

De Haarlemse fotografe Hélène Wiesenhaan heeft bij de 16e jaarlijkse International Color Awards gewonnen in de categorie Silhouette bij een prestigieuze Winners & Nominee Photoshow op zaterdag 29 april 2023 met haar foto genaamd ‘Mama’s.’

Het live online gala werd bijgewoond door marktleiders en de fotografie community van over de hele wereld die zich hadden aangemeld voor de climax van ’s werelds belangrijkste evenement voor kleurenfotografie.

Hélène Wiesenhaan.
Hélène Wiesenhaan.

Hélène Wiesenhaan is een autodidact fotograaf gevestigd in Haarlem. Al vanaf haar 6e wist ze dat ze fotograaf wilde worden. Op haar zestiende kocht ze haar eerste camera en begon ze het straatleven en de mensen vast te leggen. Na haar studie ging ze aan de slag als fotograaf voor een van Nederlands grootste uitgeverijen VNU/Sanoma Media. Sindsdien heeft ze voor veel bekende Nederlandse bladen gewerkt en levert ze een bijdrage aan Getty Images.

Haar werk omvat vele gebieden, waaronder reportages, mode, sport en portretten. Ze stapt graag in de verschillende werelden waarin we leven en vertelt de verhalen door middel van foto’s.

In 2013 exposeerde ze in New York tijdens Photoville als onderdeel van de Nederlandse tentoonstelling “Alive”. In 2016 maakt haar Paralympisch fotowerk deel uit van de tentoonstelling ‘Emotions’ in ADPLOG Turijn, Italië. In hetzelfde jaar publiceerde ze samen met Inge Hondebrink haar eerste boek “Capacity, the Dutch Parathletics Team’s journey to Rio2016”.

Mama's, twee schoonzusjes die tegelijkertijd zwanger zijn. Fotografie: Hélène Wiesenhaan Photography.
De winnende foto: Mama’s, twee schoonzusjes die tegelijkertijd zwanger zijn.
Fotografie: Hélène Wiesenhaan Photography.

INTERNATIONAL COLOR AWARDS is de toonaangevende internationale onderscheiding excellentie in kleurenfotografie. Dit gevierde evenement zet de schijnwerpers op de beste professionele en amateurfotografen wereldwijd en eert de beste afbeeldingen met de hoogste prestaties in kleurenfotografie.