Goudmakersdag – op stadssafari door Haarlem Noord

0
Geheimzinnige voorstellingen. Fotografie: Paulien Eikens.
Geheimzinnige voorstellingen. Fotografie: Paulien Eikens.

Op zondag 2 juli a.s. organiseren wij de tweede Goudmakersdag in Haarlem Noord. Net als vorig jaar staat de middag in het teken van kunst en cultuur. Tijdens de stadssafari door Haarlem Noord ga je langs één of meerdere presentaties van buurtbewoners. Er is dans, zang, beeldende kunst, verteltheater, fotografie en street-art.

Tien ervaren culturele professionals werken samen met buurtbewoners, in een serie inspirerende creatieve bijeenkomsten, toe naar deze Goudmakersdag. Gratis toegang. De creatieve sessies zijn nu nog in volle gang.

Programma:

  • 12.00 uur – Officiële onthulling van het beeld voor Noord, in de nieuwe bibliotheektuin onthullen we samen het kunstwerk van klei waar de deelnemers de afgelopen weken aan hebben gewerkt. Bibliotheek Haarlem Noord, Planetenlaan 170 (ingang tuin via Korteweg, links om de hoek).
  • 13.00 uur – Officiële onthulling van de muurschildering in Helene Swarthstraat t.o. 36, Haarlem. Iedereen heeft een eigen verhaal. Buurtgenoten bedachten samen het ontwerp van deze muurschildering.
  • 14.00 uur – Geniet van een moderne danspresentatie vol humor, spel, muziek en contact. Luister naar het Goudmakers koor en loop langs de Gouden Draad tentoonstelling. Schoterhof , Plesmanplein 10 Haarlem.
  • 15.30 uur – In het Verhalenhuis presenteren de deelnemers de resultaten van de creatieve sessies: Geheimzinnige voorstellingen, verhalen vertellen met foto’s – Textiel in de wijk, prachtige gemarmerde stoffen – Spelen met eten, verhalen vertellen met je zintuigen – Levensboeken van deelnemers Kennemerhart Oppeppers Ripperdahart – Gouden verhalen in het theater. Verhalenhuis, van Egmondstraat 7 Haarlem.

Achtergrond Goudmakersdag
Eva Durlacher, artistiek leider van Goudmakers:. ‘We maakten een verbinding tussen verschillende inwoners van Haarlem Noord; jong, oud, diverse culturele achtergronden, sociale milieus en opleidingsniveau. We hopen hiermee de drempel van ‘kunst maken’ te verlagen en te laten zien dat kunst overal op straat ligt. De bijeenkomsten vonden plaats in het noordelijkste gedeelte van Haarlem Noord. Wijken in Haarlem waar normaal gesproken minder cultureel aanbod is. Doel was de drempel van ‘kunst maken’ te verlagen en te laten zien dat kunst overal op straat ligt.’

 

 

 

 

- Advertentie -