Start kaartverkoop nieuwe theaterseizoen

0

Vandaag start de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen in de Schuur. Het programma is nu te bekijken op www.schuur.nl. Alleen deze zomer geldt een vroegboekvoordeel van € 2,- per ticket, vrienden van de Schuur genieten van € 4,- korting per ticket.

Directeur Marelie van Rongen: “De Schuur opent komend theaterseizoen een schatkist vol kunstvormen, met theater, dans, film woordkunst en alles daartussenin. Met in het hart een bruisend Schuurcafé waar wekelijks een DJ’s zijn platenkist omdraait. Op het programma staan betoverende, urgente voorstellingen, bekroonde reprises met geprezen genomineerden, veelbelovende premières en gloednieuwe Toneelschuur Producties. Het rijke aanbod strekt zich uit tot elke leeftijdsgroep, van 0 tot 110 jaar, met verdubbelde inzet voor cultuureducatie, specifiek gericht op kinderen en jongeren. Ook komend seizoen is de Schuur een dynamisch en zinderend (t)huis voor alle generaties, waarbij het publiek dichtbij de actie zit en zich even onderdeel kan wanen van een nieuwe wereld. Laat je verrassen door het perspectief van anderen en vergroot daarmee jouw eigen wereld. Wees welkom en laat je verwonderen.

Feestelijke premières
Ook dit seizoen is de Schuur weer gastheer van een flink aantal premières. In de eerste plaats natuurlijk van onze eigen Toneelschuur Producties, waarvan maar liefst vier nieuwe voorstellingen op komst zijn van makers Loek de Bakker, Vanja Rukavina, Nita Kersten en Mateusz Staniak. We kijken onder andere uit naar de première van De plantage van mijn voorouders van Orkater naar de bekroonde podcast en Prima Facie van Internationaal Theater Amsterdam, naar de snoeiharde monoloog die furore maakte op West End en Broadway is nu voor het eerst in het Nederlands te zien. Ook gaan dit seizoen meerdere jeugdvoorstellingen in première.

Succesvolle reprises én festivalhits in de Schuur
We trappen het seizoen af met een aantal hernemingen van bejubelde voorstellingen, zoals De Dappere Soldaat (met Colombina genomineerde Malou Gorter) en De Jaren, beiden geselecteerd voor het Theater Festival en de indringende producties Geschiedenis van Geweld (met Louis d’Or genomineerde Eelco Smits) en de Bananengeneratie.

We verwelkomen spelers die genomineerd zijn voor de prestigieuze acteursprijzen, zoals Urmie Plein met haar rol in Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin, Nadia Amin met haar rol in de voorstelling Vecht van Likeminds, Mariana Aparicio met haar rol in De Jaren van Het Nationale Theater, Jip Smit met haar rol in het tweede deel van Motherland van Stichting Jip Smit en Phi Nguyen met zijn rol in Recht van De Veenfabriek.

Ook een flink aantal festivalhits komt dit seizoen ook naar de Schuur, zoals 10 Year Anniversary van Club Gewalt en Mi Alma van Junandry Leocaria en Richard Kofi.

Toneelschuur Producties
Het Haarlemse Toneelschuur Producties, nauw verbonden aan de Schuur, presenteert komend seizoen vier nieuwe voorstellingen en drie succesreprises. Het belooft een gevarieerd en boeiend programma te worden, waarin het publiek wordt uitgedaagd om na te denken over identiteit, cultuur, geschiedenis en machtsdynamiek. Met gewaagde regiekeuzes, innovatieve muziekcomposities en inspirerende performances. Hoofd van Toneelschuur Producties Fabian Pikula: “We kijken reikhalzend uit naar seizoen 2023-2024. Onze regisseurs vragen het publiek om met nieuwe ogen naar de ander en zichzelf te kijken, iets waar de wereld anno nu ook naar vraagt. Met een stevige mix van genres, taligheid en spelplezier presenteren zij een breed pallet aan voorstellingen.

Exclusief in de Schuur
Met kerst organiseren we een theaterdiner in de zaal, dit keer bij de Haarlemse productie Onder Ons. Beproefde concepten zoals Cirque Mania en de Solo Dagen komen terug. We prolongeren samenwerkingen, zoals met 2turven, de Schouwburg en Caprera.

Dans, jeugd en avontuur!
Liefhebbers van dans komen ook niets tekort in het nieuwe seizoen. Gerenommeerde namen, nieuwe gezichten, klassiek tot breakdance. Voor het hele gezin zijn er de leukste, ontroerendste, spannendste jeugd- en familievoorstellingen, met volle programma’s tijdens de schoolvakantie en veel extra’s zoals workshops, in samenwerking met Cinekid.

 

 

 

 

 

- Advertentie -