Home Overig nieuws Boeken Brugklassers strijden om finaleplek in Noord-Hollandse voorleeswedstrijd

Brugklassers strijden om finaleplek in Noord-Hollandse voorleeswedstrijd

Op 27 maart 2024 is de Noord-Hollandse finale van de voorleeswedstrijd Read2Me!

0
Image by Pexels from Pixabay
Image by Pexels from Pixabay

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. De eerstejaars lezen elkaar fragmenten voor uit jeugdboeken. Met het voorleesproject Read2Me! zetten de bibliotheken in op de combinatie voortgezet onderwijs en leesbevordering.

Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die in vier ronden wordt georganiseerd; op school (en in de klas), lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte de landelijke finale. Dit schooljaar doet een groot aantal middelbare scholen uit alle hoeken van Noord-Holland weer mee aan de voorleeswedstrijd Read2Me!

Noord-Hollandse finale
Afgelopen maanden hebben de rondes plaatsgevonden in verschillende Noord-Hollandse bibliotheken. De winnaars komen uit Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp, Hoorn, Haarlem en Huizen. De provinciale finale wordt gepresenteerd door een enthousiaste Manu van Kersbergen. De driekoppige jury, met daarin Maritza Dubravac, Singel Uitgeverijen, Mirjam van Campen, C. de Bibliotheek Haarlemmermeer, Ingrid Nagtegaal, oud-bibliothecaris en actief bij de VoorleesExpress, maakt de uiteindelijke winnaar bekend.

 

Landelijke finale
De landelijke finale Read2Me! is op zaterdagmiddag 1 juni 2024 in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).