Teylers Museum presenteert toptekeningen op de TEFAF

0

De meest prestigieuze tekeningen van Teylers Museum, waaronder werk van Michelangelo, Rafaël, Claude Lorrain, Avercamp en Rembrandt, zullen van 13 t/m 22 maart te zien zijn in de tentoonstelling Teyler’s Legacy op de internationale kunstbeurs TEFAF.

Het is voor het eerst dat deze topstukken samen gepresenteerd worden. Met de tentoonstelling krijgt Teylers Museum de unieke kans om zijn schatten te tonen aan een groot internationaal kunstpubliek.

De tentoonstelling
De tentoonstelling toont een selectie van 28 zeer bijzondere tekeningen uit de renaissance tot de 21ste eeuw. Naast werk van oude meesters als Michelangelo, Rafael, Claude Lorrain, Jean-Antoine Watteau, Hendrick Goltzius, Jan van Goyen, Hendrick Avercamp en Rembrandt zullen tekeningen van moderne kunstenaars als Carel Visser en Marlene Dumas te zien zijn. Vanwege de kwetsbaarheid komen deze bijzondere tekeningen zelden uit het depot van Teylers Museum. De tentoonstelling is te vinden op de zogenaamde Paper section.

TEFAF
De TEFAF (The European Fine Art Fair) in Maastricht (13 t/m 22 maart 2015) wordt wereldwijd gezien als dé kunstbeurs. 275 vooraanstaande galerieën uit twintig verschillende landen presenteren hun beste kunstwerken. Alleen na een strenge keuring kunnen galerieën een plek op de beurs bemachtigen. Ieder jaar krijgt één museum de eer om de tienduizenden bezoekers van de beurs kennis te laten maken met hun collectie. Het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, de Fondation Custodia en de Staatliche Graphische Sammlung München gingen Teylers Museum voor.

Teylers Museum
Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland en het meest authentieke 18de-eeuwse museum ter wereld. Nergens anders zijn gebouwen en collecties uit de tijd van de Verlichting zo goed bewaard gebleven. Naast de beroemde tekeningencollectie bezit het museum rijke collecties schilderijen, fossielen, mineralen, natuurkundige instrumenten, boeken, penningen en munten die worden gepresenteerd in het monumentale gebouw aan het Spaarne in Haarlem. In het museum zijn op dit moment twee succesvolle tentoonstellingen te zien: De aquarel in samenwerking met De Mesdag Collectie in Den Haag, over de bloei van de 19de-eeuwse waterverfschildering, en Het klassieke ideaal (vanaf 11 maart) over hoe de beelden uit de klassieke oudheid kunstenaars als Turner en Rubens inspireerden.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)