28 maart is het weer Landelijke Opschoondag

0

Of we onze kinderen nou graag in een schoon park zien spelen of dat we van een opgeruimd terras houden: we genieten allemaal van een schone buurt. Daarom houden de Supporters van Schoon op zaterdag 28 maart tijdens de Landelijke Opschoondag een grote voorjaarsschoonmaak.

Gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen, buren en vrijwilligers; iedereen draagt zijn steentje bij om te zorgen dat ook dit jaar meer dan 75.000 mensen de straat op gaan om zwerfafval aan te pakken. Aan deze 13e editie van de Landelijke Opschoondag nemen niet alleen tienduizenden Supporters van Schoon deel, maar iedereen die graag in een schone omgeving woont, werkt of vrije tijd doorbrengt. En daar wat extra’s voor wil doen.

De Landelijke Opschoondag heeft als doel heel Nederland enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving. In een land zonder zwerfafval is het namelijk prettig leven: een schone omgeving voelt veiliger en maakt mensen vriendelijker. De natuur breekt het meeste zwerfafval maar langzaam af. Een bananenschil blijft zeker een jaar liggen. Een sigarettenpeuk minimaal 2 – 12 jaar en een blikje minimaal 50 jaar. Aan het opruimen ervan kan iedereen heel makkelijk een klein steentje bijdragen. Daarom zijn er Supporters van Schoon.

Opruimacties aanmelden
De alsmaar groeiende groep Supporters van Schoon laat tijdens de Landelijke Opschoondag en daarbuiten zien, dat ze een schone omgeving belangrijk vindt en daar ook graag iets extra’s voor wil doen. Supporter van Schoon worden is heel eenvoudig. Iedereen die zijn opruimactie op de Landelijke Opschoondag of op een ander moment aanmeldt op www.supportervanschoon.nl, krijgt deze eretitel. En kan via de webshop divers (gratis) materialen bestellen als posters, handschoenen en vuilniszakken om van die opruimactiviteit een succes te maken. Iedereen kan vervolgens op 28 maart via Twitter met #LOD2015 aan Nederland laten zien dat hij meedoet.

Over Supporter van Schoon
Supporter van Schoon is een initiatief van NederlandSchoon. NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Om dat doel te bereiken voert de stichting campagnes tegen zwerfafval, doet onderzoek naar het belang van een schone leefomgeving, adviseert bedrijven bij het verwerken van afval en mobiliseert mensen om hun eigen leefomgeving schoon te houden.