GroenLinks Haarlem vervangt grijze tegels voor groen

0

Op 21 maart helpt de GroenLinks Haarlemfractie basisschool De Wadden in Molenwijk om het tegelplein om te toveren in een groene tuin. Voor deze klus werden vrijwilligers gevraagd in het kader van de “NLdoet-Klusdag” (20 en 21 maart).

Omdat deze klus aansluit bij de ideeën van GroenLinks, ‘groen voor grijs’, steken fractieleden hun handen uit de mouwen. GroenLinks Wethouder Cora-Yfke Sikkema komt ’s middags ook langs om een handje te helpen.

Naast andere vrijwilligers/ouders helpt GroenLinks met het maken van plantenbakken van traktorbanden, inrichten van moestuinbakken en de aanleg van bloemenborders, verven, timmeren, zand en stenen kruien, aarde scheppen en borders beplanten. Hopelijk is aan het eind van de klus de tuin klaar voor het groeiseizoen en is er een uitdagend en groen schoolplein aangelegd waar buitenlessen kunnen plaatsvinden over de natuur. Waar leerlingen in de moestuintjes ervaren ‘hoe het groeit’ en zelf hun radijsjes en worteltjes verzorgen. Een tuin waar kinderen tussen borders en plantenbakken kunnen spelen, leren en ontdekken!

Het is een ‘Groen’ weekend. Vele vrijwilligers zijn o.a. dat weekend actief in het groen op veel plekken in de stad. Bewoners van de Westertraat hebben een stuk groenstrook geadopteerd, gaan dat onderhouden en meer kleur in de straat brengen, ook komen er moestuinbakken. 21 Maart om 11 uur zal Wethouder Cora-Yfke Sikkema het project in de Leidsebuurt officieel openen. De volgende dag 13.00 uur opent wethouder Sikkema ‘Delfts Groen’ een project met groenonderhoud en moestuinen in Delftwijk boven de W.F. Hermansstraat.

Advertentie