Extra budget voor groene schoolpleinen

0

Samen met scholen gaat de gemeente de schoolpleinen groener maken. De gemeenteraad heeft extra budget voor Duurzaamheid, Fiets en Groen vrij gemaakt. Een deel hiervan, €122.000,=, is bestemd voor het ‘vergroenen’ van schoolpleinen. Alle basisscholen in Haarlem kunnen hier een beroep op doen.

Haarlemse scholen zijn uitgenodigd om voor 15 mei 2015 een plan in te dienen voor het vergroenen van hun schoolpleinen. Een groen schoolplein stimuleert creativiteit en brengt ontdekking en beleving van natuur samen. Op groene schoolpleinen laten kinderen een uitdagender en gevarieerder spel zien. En dat is weer goed voor de motorische ontwikkeling. Een groen schoolplein is leuk én nuttig voor natuurlessen.

Wethouder Cora-Yfke Sikkema hecht aan meer kleinschalig groen midden in de stad: “Schoolpleinen bieden een kans om op veel plekken in de stad meer groen en een natuurlijker speelruimte aan te leggen. Niet alleen de schoolkinderen, maar de hele buurt kan van het groen genieten”.

- Advertentie -