Nationale Cholesterol Test on Tour in Haarlem

0

Op vrijdag 27 maart staat de truck van Stichting Nationale Cholesterol Test bij de Albert Heijn aan de Westergracht in Haarlem.

In de truck kunnen voorbijgangers gratis hun cholesterol laten meten. Daarnaast is er een diëtist aanwezig om vragen omtrent voeding en een gezonde leefstijl te beantwoorden. Onderzoek wijst uit dat bij 65% van de 10 miljoen Nederlanders tussen 30 en 70 jaar sprake is van een verhoogd cholesterol*, één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

125.000 cholesterolmetingen
De tour van de Nationale Cholesteroltest is een vervolg op de succesvolle metingen van vorig jaar in de Service Apotheken. Inmiddels hebben al meer dan 125.000 mensen hun cholesterol laten meten. Ook dit jaar rijden de trucks van de Stichting Nationale Cholesterol Test weer door Nederland om nog meer mensen te bereiken, ze bewust te maken van de risico’s van een verhoogd cholesterol en ze voor te lichten over hun hart- en vaatgezondheid. Veel mensen weten namelijk niet dat ze zelf – met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken – hun risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen.

Leefstijladvies op maat
De cholesterolmeting in de truck wordt gedaan onder begeleiding van een gediplomeerd verpleegkundige. Met één druppeltje bloed door een vingerprik, worden verschillende cholesterolwaarden gemeten. Afhankelijk van de uitslag, krijgen mensen een persoonlijk leefstijladvies over eventuele volgende stappen. Deze adviezen zijn uiteraard geheel conform de algemeen geldende richtlijnen en hebben altijd een verbetering van de algemene gezondheid tot doel.

Meer informatie en het totale tourschema is te vinden op www.nationalecholesteroltest.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)