Haarlem vraagt aandacht voor afvalscheiding

0

In januari lanceerden gemeente Haarlem en Spaarnelanden gezamenlijk de campagne De tafel van X. Deze campagne draait om de vraag: wat levert het op als je afval scheidt? Beide partijen vragen daarvoor deze week extra aandacht met een postercampagne in de stad.

De campagne laat zien dat afval scheiden tot mooie dingen kan leiden. Afval dient als nieuwe grondstof voor producten. Zo kan van oud plastic bijvoorbeeld een hippe tas worden gemaakt, van oud papier een nieuwe lamp en sinaasappelschillen worden verwerkt tot compost.

Nog steeds verdwijnt veel afval in de verkeerde container. Dat is jammer, want elke kilo afval die we gescheiden inzamelen is waardevol en kunnen we hergebruiken, recyclen of nuttig toepassen. Via www.detafelvanx.nl kunnen Haarlemmers elkaar inspireren en tips geven om afval te scheiden. Op deze website zijn ook korte filmpjes te vinden over het recyclingproces van papier en plastic.

Hergebruik In Haarlem wordt op dit moment 37% van het huisvuil gescheiden. De gemeente wil dit percentage verhogen naar 45% in 2016. Als er meer afval wordt gescheiden, kan dat worden gerecycled en wordt minder afval verbrand. De winst is meer hergebruik van grondstoffen en vermindering van CO2-uitstoot.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)