Gevarieerd programma bij Paasraces op Circuit Park Zandvoort

0

Op zaterdag 4 en maandag 6 april worden op Circuit Park Zandvoort de traditionele Paasraces georganiseerd. Het evenement vormt het startpunt van het nieuwe raceseizoen voor verschillende raceklassen uit de Benelux. Ook voor deze editie mag het publiek weer van een gevarieerd programma genieten met GT’s, snelle toerwagens, merkencup races, sportscars en zelfs 1000pk sterke racetrucks. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar vanaf € 10,00.

Een van de hoofdattracties tijdens de Paaraces is de Supercar Challenge powered by Pirelli. De serie is met de rijkelijk gevulde startvelden van de Supersport en Sport divisies aanwezig voor de twee openingsraces van het nieuwe raceseizoen. Op de grid verschijnen ruim 25 racebolides, waaronder GT krachtpatsers als de Ginetta G50 GT4, BMW M3 GTR en Mercedes C63. Verder wordt het startveld versterkt door snelle toerwagens zoals de BMW E92 M3, BMW Z4, SEAT Leon Cup Racer, BMW 132i, Ford Focus Silhouette en Lotus Exige Cup. In de Sport Divisie wordt gestreden door populaire cup-racers als de Renault Clio Sport en Peugeot RCZ.

Liefhebbers van sportscar prototypes kunnen ook volop genieten tijdens de Paasraces met de wedstrijden van de IDS Superlights Challenge. Daarmee keert de bekende strijd tussen de Radical SR8 en Wolf GB08 sportscar weer terug in de duinen, waarbij ditmaal ook de Tatuus PY012 en Norma 20FC zich in de Divisie 1-strijd mengen. Ook in Divisie II zal de strijd weer heftig zijn. Hier nemen de Praga R1, Radical SR3, en Osella PR21 prototypes het tegen elkaar op. De IDS Superlights Challenge rijdt twee wedstrijden tijdens de Paasraces. Naast een sprintrace van dertig minuten is er ook een manche van 60 minuten met verplichte pitstop.

Na een succesvol optreden in 2014 keert ook de Clio Cup Benelux terug in de paddocks van de Paasraces. De serie met gelijkwaardige Renault Clio Cup-racebolides staat bekend om zijn spannende slipstreamgevechten en deurkruk-aan-deurkruk gevechten. De twee hoofdrolspelers van vorig jaar, Sebastiaan Bleekemolen en Niels Langeveld, zijn weer van de partij. De strijd om elke centimeter van het Zandvoortse asfalt krijgt daarmee weer een spectaculair vervolg. De lijst met kanshebbers op de zege blijft echter niet beperkt tot Bleekemolen en Langeveld. Ook Melvin de Groot, Robert van den Berg, Niels Kool, Michael Bleekemolen, Loris Hezemans, René Steenmetz en Ronald Morien hebben het vizier gericht op het podium.

Een andere smaakmaker tijdens de Paasraces is The Truckrace Battle. Zoals de naam al doet vermoeden, maken de racewagens ditmaal plaats voor een sterk startveld vol zware, maar zeer krachtige racetrucks. Contact tussen de racetrucks wordt niet vermeden en het blijft een meer dan indrukwekkend schouwspel wanneer een startveld van in totaal meer dan 12.000 pk’s richting de Tarzanbocht dendert. Heinz-Werner Lenz hoopt tijdens de Paasraces zijn eerste slag te slaan op weg naar prolongatie van zijn kampioenstitel, terwijl zijn zoon Sasha Lenz de winterperiode heeft benut voor extra aanpassing aan zijn Mercedes Actros. Geduchte tegenstanders zijn Cees Zandbergen (Scania T124), Erwin Kleinnagelvoort (Scania R124) en Rody Smit (Volvo F12). Daarnaast zullen zeer waarschijnlijk ook enkele truck racers uit Groot-Brittannië de reis naar Zandvoort maken.

Toegangskaarten
Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij de ruim 450 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang krijgen. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop € 20,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. De paddockkaart geeft tevens toegang tot de Paddock Hill Grandstand (nabij de Hans Ernst Bocht) en de Grid Walk van de Supercar Challenge Supersport & Sport op maandag.

- Advertentie -