‘Zandvoort Beyond’, naam 35 dagen programma Formule 1

0

Zandvoort Beyond, ‘beach for racing’ wordt de naam van het 35 dagen side events programma dat voor en tijdens de Formule 1 Dutch Grand Prix wordt georganiseerd. Volgens de werkgroep side events, bestaande uit Gemeente Zandvoort, Zandvoort Marketing en Gielissen Events, dekt deze naam precies de lading.

Het geeft aan dat het voor ons meer is dan alleen een mooi raceweekend,” aldus Ellen Verheij, wethouder Toerisme en Economie. “Zandvoort Beyond staat voor een stukje historie en trots op de terugkeer van de Formule 1 maar laat ook zien wat wij als badplaats kunnen bieden.

Het ‘35 dagen’-programma is ooit bedacht om Zandvoort maximaal te laten profiteren. In aanloop naar het grote race evenement wordt de sfeer in het dorp voor bewoners en bezoekers langzaam opgebouwd. “En dat betekent niet 35 dagen lang alleen maar feest,” benadrukt Verheij. “Door de periode rondom de race te verlengen trekken we het thema Formule 1 veel breder. Zandvoort Beyond heeft bijvoorbeeld ook evenementen op het gebied van duurzaamheid, kunst en cultuur. Maar ook leuke activiteiten voor kinderen zodat het echt een familiemaand wordt.”

Voor Zandvoort Beyond wordt onder andere een website gemaakt waarop straks het hele programma terug te vinden is. Verder krijgt het hele dorp straks één race uitstraling: in vlaggen, banieren en andere citydressing. Daar wordt nu een officieel ontwerp voor gemaakt. Ook de aankleding van panden en winkels gaat straks naadloos aansluiten bij de sfeer die op het circuit heerst.

Advertentie