Beleef het voorjaar van dichtbij met Landschap Noord-Holland

0

Het voorjaar is een prachtige periode om de natuur in te gaan en van dichtbij te bewonderen. Landschap Noord-Holland organiseert in de maand april uiteenlopende excursies in de natuur.

Samen met een gids komt u meer te zien en te weten. Meer informatie en andere excursies vindt op www.gaatumee.nl.

Weidevogelfietstocht door Spaarnwoude
Zaterdag 18 april van 10.00 tot 11.30 uur
Het voorjaar is de tijd van de weidevogels. Tijdens deze fietstocht rijdt u langs gevarieerde natuur; een gebied met weilanden, bosjes en moeras en gaat u op zoek naar de diverse weidevogels.

Ook de forten die we onderweg tegenkomen zijn de moeite waard. Let op! Het is de bedoeling dat u met uw eigen fiets aan deze excursie deelneemt. Neem uw verrekijker mee als u die heeft. Dan geniet u onderweg veel meer. Verzamelen bij Restaurant De Zoete Inval, Haarlemmerstraat 183, 2065 AE Haarlemmerliede.

Zwerftocht langs voorjaarsbloeiers in Bosje van Broekens
Zondag 19 april van 10.00 tot 11.00 uur
Op deze dag kunt u genieten van vele bloeiende planten in het Bosje van Broekens in Driehuis. Het wordt alleen voor deze excursie opengesteld. U ziet onder meer de maagdenpalm en de bosanemoon. Ook het sneeuwklokje is er veel aangeplant. Een boswachter van Landschap Noord-Holland vertelt u er alles over. Verzamelen bij het infopaneeltje van Landschap Noord-Holland op de kruising van de Waterlandweg en de Doodweg (dit is de verlenging van de Van Lenneplaan) in Driehuis.

Geniet van de rijke historie van de buitenplaats Leyduin
Zondag 26 april van 11.00 – 12.30 uur
Leyduin is een mooie buitenplaats en kent een rijke geschiedenis. U gaat deze dag even terug in de tijd. Het landgoed verandert in de loop van de eeuwen diverse malen van eigenaar. Bekende namen zijn Gerard van Teylingen, Johannes van Romswinkel, Jan van Loon en later diverse telgen van het bekende geslacht van de familie Van Lennep. De gids neemt u mee op haar zoektocht langs de historische sporen. Verzamelen op het parkeerterrein van Leyduin aan de Manpadslaan 1, 2114 BJ Vogelenzang.

Adembenemende stille wandeling bij Leyduin
Dinsdag 28 april van 19.00 – 20.00 uur
Als de dag overgaat in de nacht, nemen de geluiden van buiten af. De schemer valt en de dieren gaan op zoek naar voedsel. Een onverwacht maar heerlijk moment om tot rust te komen in dit fraaie oude bos bij de buitenplaats Leyduin. Voor en na de excursie vertelt de boswachter over de natuur, maar tijdens de wandeling heeft de stilte het hoogste woord. Verzamelen op het parkeerterrein van Leyduin aan de Manpadslaan 1, 2114 BJ Vogelenzang.

Info
Aanmelden voor deze excursies is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl. U kunt bellen met 088-0064455 voor meer bijzonderheden (tijdens kantooruren).
Kosten: € 7 p.p., Beschermers van Landschap Noord-Holland €4,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-, Kinderen van Beschermers € 2,-.