Aanhouding na babbeltruc

0

De politie in Haarlem heeft woensdagmiddag een 19-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vrouw wordt verdacht van een poging tot diefstal.

Agenten kregen rond 12:45 uur een melding dat twee onbekende vrouwen een woning aan het Drilsmaplein waren binnengekomen. Het tweetal had zich middels een zogenaamde ‘babbeltruc’ toegang weten te verschaffen tot de woning van een hoogbejaarde vrouw. De verdachten werden tijdens hun ‘bezoek’ echter verrast door de komst van een medewerkster van een maaltijdservice. Deze vrouw vertrouwde de situatie niet en belde direct de politie.

De twee onbekenden gingen er snel vandoor waarna de getuige de vrouwen in een auto zag stappen. Zij ging hen nog achterna maar verloor het tweetal uit het oog nadat ze waren uitgestapt en te voet verder gingen. Aan de hand van het signalement kon de politie één van de twee vrouwen later alsnog aanhouden op de kruising van het Spaarne en de Hoogstraat. Ondanks een uitgebreide zoektocht werd de tweede verdachte niet meer aangetroffen. De 19-jarige vrouw is in verzekering gesteld en de politie doet verder onderzoek.

- Advertentie -