Wie wint de MKB Innovatie Top 100 in 2015?

0

Ook dit jaar presenteert de Kamer van Koophandel de mooiste innovatie-etalage van Nederland: de MKB Innovatie Top 100. Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen zich voor deze tiende editie inschrijven tot 30 april 2015. Vorig jaar veroverden 22 bedrijven uit Noord-Holland een plaats in deze lijst. Micanti BV uit Amsterdam werd eerste!

Micanti BV uit Amsterdam werd vorig jaar uitgeroepen tot winnaar van de MKB Innovatie Top 100. Compagnons Eric Pieters en Rik Breur konden hun oren niet geloven. “Wij hadden er helemaal niet op gerekend, want er deden heel veel goede en grote innovatieve bedrijven mee,” aldus Pieters. De gifvrije, zelfklevende folie, Thorn-D®, van Micanti BV wordt gebruikt om op scheepswanden te plakken. De folie, is een gepatenteerde milieuvriendelijke oplossing waarmee de aangroei van organismen als zeepokken en mossels aan oppervlakken van schepen tegen wordt gegaan.

Groot aanzien
Hoe belangrijk de award was voor meer bekendheid en verdere groei merkte Pieters direct na de uitreiking. “Het persbericht werd zelfs in alle belangrijke buitenlandse vakbladen opgenomen.”
Ook tijdens zijn acquisitiebezoeken aan buitenlandse scheepvaartbedrijven merkte hij dat de MKB Innovatie Top 100-award wordt gezien als een keurmerk met groot aanzien. “Er werden deuren geopend die eerst gesloten bleven. Onze markt is nu de offshore in het Midden-Oosten. De Thorn-DÒ folie is gewild, want de aangroei van zeepokken is daar een groot probleem. Het wordt gebruikt bij de offshore schepen die naar de olieplatforms varen.”

Nomineer uw bedrijf!
Inschrijven kan tot 30 april via www.mkbinnovatietop100.nl. De nominaties worden beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen negen jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in september 2015 bekend gemaakt.

Geen windeieren
In mei worden de nominaties beoordeeld door expertpanels. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google. Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Harrie Evers van het Hengelose NormTEQ noemde eens het winnen voor hem een doorbraak in de markt.