Kledingkast opgeruimd? Kom ruilen!

0

Half Nederland lijkt aan het opruimen geslagen. Of men nu is geïnspireerd door Marie Kondo, meedoet met de Minimalism Game of een lenteschoonmaak houdt, er worden deze maanden vele kledingkasten opgeruimd. Voor alle opruimers, en zij die gewoon toe zijn aan iets nieuws, organiseert Little Green Dress op zondag 19 april een Kledingruil Extravaganza in Haarlem. Ruim 45 vrouwen kunnen die dag hun ongeliefde kleding met elkaar ruilen.

Nederlands grootste kledingruilorganisatie Little Green Dress organiseert op 19 april haar 17e Kledingruil Extravaganza. Tijdens het evenement kunnen vrouwen hun ongeliefde kleding en accessoires inleveren en op zoek gaan naar iets nieuws tussen de vele, volle kledingrekken. Zo kunnen de deelnemers met een hele nieuwe garderobe thuiskomen!

Ook versleten en kapotte spijkerbroeken mogen ditmaal worden ingeleverd. Restyler Bellfleur Kramer van BelleRedesign gebruikt de oude jeans om er tassen, kussenhoezen en zelfs spijkerjasjes mee te maken. Onder iedereen die een oude spijkerbroek inlevert zal ze een van haar handgemaakte denim shoppers verloten.

Kleding helpt vrouwen in Afrika
Alle kleding die na de kledingruil overblijft zal worden gedoneerd aan Stichting Sympany. De stichting gebruikt de kleding om geld in te zamelen voor ontwikkelingsprojecten in Afrika. Zo helpt Sympany vrouwen in Congo met het starten van een eigen bedrijf. Een mooie bestemming dus voor de overgebleven kleding van onze deelnemers!

Info
Kledingruil Extravaganza XVII
Wat: Kledingruil met ca. 45 vrouwen
Waar: Bibliotheek Zuid-Kennemerland Centrum, Gasthuisstraat 32, Haarlem
Wanneer: 19 april 2015
Tijd: 13.30 tot ca. 17.30
Tickets: €13,50 te koop via http://littlegreendress.nl.