Initiatievencafé Haarlem: ideeën welkom

0

Heeft u een mooi idee voor Haarlem? Maar weet u niet zo goed hoe u er verder mee moet? Kom dan naar het Initiatievencafé bij het Ketelhuis op dinsdag 2 april van 17.00 tot 19.00 uur. U kunt binnenlopen vanaf 16.30 uur.

Het Initiatievencafé is er voor iedereen met een initiatief voor Haarlem. Zo’n ‘initiatief’ kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een plan om uw straat mooier te maken met bloembakken. Of een idee om samen met de buren zonnepanelen te leggen op het lege dak van de tennishal in de buurt. Maar het kan ook een nieuwe ontmoetingsplek zijn voor buurtbewoners.
Verbinden

Voor zo’n idee werkelijkheid wordt moet er vaak een hoop gebeuren. Met het Initiatievencafé wil de gemeente Haarlemmers op weg helpen. Door mensen met een idee te verbinden aan de juiste mensen die hen verder kunnen helpen. Dat kunnen andere initiatiefnemers zijn, maar ook ambtenaren van de gemeente, maatschappelijke organisaties en ondernemers.

Tijdens iedere editie is er ruimte voor initiatiefnemers om hun idee te pitchen. Ook zijn er mensen aanwezig die al een project voor de stad hebben opgezet en die hun ervaringen kunnen delen. Na afloop van de pitches is er een (netwerk)borrel. U kunt daar andere ondernemende Haarlemmers ontmoeten en misschien wel de fundering leggen voor een mooie samenwerking.

Interesse?
Een initiatief pitchen, ervaring op komen doen of komen netwerken? Iedereen kan zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. Aanmelden voor het pitchen kan t/m 17 maart. Omdat er meer pitchaanmeldingen binnenkomen dan dat er plaats is in het programma, wordt een selectie gemaakt. Aanmelders ontvangen hierover van tevoren een persoonlijk bericht.

Iedereen die een pitch wil doen tijdens het Initiatievencafé mag gratis deelnemen aan de training Pitchen met Passie door Paul Bierman. Deze training staat gepland op 18 maart vanaf 17.00 tot 19.00 uur.

In het kort
Wat: Initiatievencafé
Wanneer: Dinsdag 2 april 2019
Hoe laat: Inloop vanaf 16.30 uur. Van 17.00 tot 18.00 uur pitches en van 18.00 tot 19.00 uur borrel en netwerken.
Waar: het Ketelhuis (naast de Lichtfabriek), Minckelersweg 2, Haarlem
Aanmelden: initiatief@haarlem.nl

HaarlemLink
Bent u al bekend met HaarlemLink? Dit is een verbindend platform waarop alle Haarlemmers een initiatief kunnen aandragen of meedoen aan een initiatief. Op HaarlemLink staat ook een toolkit met tips, adressen en praktische informatie om uw initiatief op te tuigen.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)