Aan de slag met Scratch

0

Workshop in de Bibliotheek Haarlem Noord, Schalkwijk en Zandvoort

Kinderen zijn dol op gamen. Is het niet tof om zelf een game te maken? Dat kan in het Kindermedialab met het programma Scratch, waarmee ze spelenderwijs de beginselen van programmeren en problemen oplossen leren.

Vrijdag 17 februari zijn kinderen van 8 t/m 13 jaar welkom in de Bibliotheek Haarlem Noord (Planetenlaan 170), maandag 20 februari in de Bibliotheek Zandvoort (Louis Davidscarré 1) en vrijdag 24 februari in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk (Fie Carelsenplein 2).

In het Kindermedialab kun je met het programma Scratch een game of animatie maken. Met codes laat je figuurtjes bewegen, geluid maken en reageren op situaties.

Scratch is wereldwijd bekend en kent veel verschillende niveaus. Deze workshop is geschikt voor kinderen die nog maar net beginnen met Scratch. In de loop van het jaar worden meer workshops aangeboden en kunnen zij hun kennis van Scratch vergroten.

Info

  • Vrijdag 17 februari: de Bibliotheek Haarlem Noord
  • Maandag 20 februari: de Bibliotheek Zandvoort
  • Vrijdag 24 februari: de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

Alle dagen 15:30 – 17:00 uur | Gratis | Kinderen 8 t/m 13 jaar

De workshops zijn gratis, maar reserveer wel een kaartje online via
www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Meer over Scratch op www.scratchweb.nl.

Advertentie