Jeugdige judoka’s winnen tweede wedstrijd

0

Op zondagochtend 19 april stonden een vijftigtal jeugdige judoka’s op de judomat van Dojo Munen Muso aan de Byzantiumstraat in de Amsterdamse buurt. De judoka’s zijn, naast lid van de Haarlemse vereniging, lid van Buenting uit Amstelveen, Kindervreugd uit Amsterdam en DOS Vreeland uit Loenen. Onderling vechten de verenigingen een zelfgeorganiseerde mini-competitie uit.

Inmiddels zijn al twee van de drie wedstrijden geweest, allebei gewonnen door de Haarlemmers. Onder goedkeurende blikken van de twee judoleraren Willem Zijlstra en Koen van den Dop worden de benodigde wedstrijdpunten bijeen geworpen. Sommige punten worden gemaakt door een houdgreep. “De volgende keer, 21 juni a.s., nemen we die grote wisselbeker mee uit Amsterdam! Dat is het cadeautje van de judoka’s voor vaderdag”, stelt een supertrotse Zijlstra met een glimlach.

Momenteel kent de Haarlemse judovereniging zestig leden. Zij trainen in leeftijdgroepen op de woensdag- en de vrijdagmiddag. Een wedstrijdselectie is succesvol in opbouw. Dit alles in de eigen sportschool, de dojo, aan de Byzantiumstraat in Haarlem. Meer informatie bij één van de judoleraren: Koen van den Dop (06-19800520) of Willem Zijlstra (06-51414126).

- Advertentie -