Pletterij Promovendi Podium: Nietzsche en het HBO

0

Wat betekent het om studenten voor te bereiden op een complexe en snel veranderende beroepspraktijk? Hoe kan het hoger beroepsonderwijs studenten voorbereiden op een beroepspraktijk waar kennis en kunde binnen de kortste keren is verouderd? In haar proefschrift laat Henriëtta Joosten zien dat het experimentele, bevrijdende maar ook gevaarlijke denken van de Duitse filosoof Nietzsche handvaten biedt om studenten te leren streven naar beter in een dynamische en onzekere beroepspraktijk.

Joosten werkt, in navolging van Nietzsche, vijf elementen uit die cruciaal zijn voor het streven naar beter: omgaan met onzekerheid, excelleren, kritisch denken, vriendschap en vallen en opstaan. Vanuit deze vijf invalshoeken stelt ze – als filosoof en als hogeschooldocent – hedendaagse onderwijspraktijken ter discussie en schetst aldus een waaier aan nieuwe mogelijkheden. Zo pleit Joosten voor een leeromgeving die alle studenten prikkelt tot excelleren in plaats van te selecteren op talent en motivatie.

Info
Pletterij Promovendi Podium: Wetenschapsserie waarin promovendi hun wetenschappelijk onderzoek toelichten.
Woensdag 13 mei april 2015, aanvang 20.00 uur.
Spreker: Henriëtta Joosten.
Toegang € 3,00 / tot 25 jaar € 1,50. Reserveren is gewenst, 023 542 3540 of reserveren@pletterij.nl. Je kunt contant betalen bij de kassa, de Pletterij heeft geen pinautomaat.
Pletterij Debat en Cultuur is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem. Voor meer informatie: www.pletterij.nl.

- Advertentie -